RECEPT: healthy wentelteefjes voor een voedzaam ontbijt
Mmm... Als er iets is waar we een zwak voor hebben dan zijn het wel wentelteefjes. Dit heerlijke ontbijtje is altijd een feestje. Helaas gaat dit vaak gepaard met een grote hoeveelheid suiker en is het allesbehalve gezond. Gelukkig hebben wij een gezond alternatief gevonden voor dit heerlijke ontbijtje. Zo maak je deze healthy wentelteefjes.
Healthy wentelteefjes
Dit ontbijt staat met een kwartiertje op tafel en is dus heel makkelijk te maken in de ochtend. Al helemaal als je ’s avonds al wat voorbereidingen treft is het zo gedaan. En geloof ons, ook als je iets eerder je bed uit moet is het het meer dan waard. Lees dus snel verder en ontdek hoe je deze healthy wentelteefjes maakt.
Wat heb je nodig?
- 4 sneetjes volkorenbrood
- 1 ei
- 2 theelepels kaneel
- 150 milliliter halfvolle melk
- 2 eetlepels arachideolie
- 1 Elstar appel
Zo maak je de healthy wentelteefjes
- Pak een diep bord en klop hier het ei, de helft van de kaneel en de melk in los.
- Doe de sneetjes brood erin en wentel deze door in het mengsel.
- Pak een koekenpan en verhit de helft van de olie erin. Bak vervolgens twee broodjes in ongeveer 3 minuten goudbruin. Keer de broodjes halverwege.
- Herhaal de vorige stap nu met het overige brood.
- Ondertussen snijd je de appel in kleine blokjes van ongeveer 1 cm.
- Serveer de wentelteefjes met de stukjes appel en geniet van een heerlijk ontbijt.