RECEPT: bietenwrap met zalm en avocado
Ben je op zoek naar een leuk recept om je lunch mee op te spicen? Dan hebben wij iets leuks voor je. Met dit heerlijke recept maak je namelijk van iedere lunch een feestje. En dat niet alleen: het is ook nog eens super gezond. Lees gerust even mee, want zo maak je een bietenwrap met zalm en avocado.
Bietenwrap met zalm
Een gezonde lunch kan best een uitdaging zijn. Je wilt wel een voedzame lunch, maar hebt tegelijkertijd niet veel tijd (of zin) om er lang voor in de keuken te staan. Gelukkig hebben wij een oplossing. Deze wrap is namelijk zo gemaakt.
Wat heb je nodig?
- 300 gram zalm
- 5 bieten weaps
- 2 avocado’s
- 40 gram waterkers
- 2 eetlepels Griekse yoghurt
- Citroensap
- Chilipeper
- Peper en zout
Zo maak je de bietenwrap met zalm
- Snijd de zalm in blokjes van ongeveer 1 cm en besprenkel deze met een scheutje citroensap, peper en zout.
- Bak de zalm nu in 3-4 minuten gaar in een pan.
- Doe de avocado in een kom en prak deze fijn met een vork. Voeg hier een scheutje citroensap, peper, zout en chili aan toe. Meng de ingrediënten vervolgens goed door elkaar.
- Verwarm de wraps in een pan of in de magnetron
- Besmeer de wraps met de avocado spread en verdeel de waterkers en de zalm.
- Meng nu de Griekse yoghurt met een scheutje citroensap en wat peper en zout. Gebruik deze dressing om de wrap mee af te maken.