RECEPT: zoete aardappelkoekjes met feta

Lunch door Chloe

Ben jij die cracker met kaas een beetje zat tijdens de lunch? Dat snappen we helemaal. Gelukkig zijn er zo veel lekkere recepten die jouw lunch een stuk leuker maken. Deze zoete aardappelkoekjes met feta bijvoorbeeld. Niet alleen lekker tijdens de lunch, maar ook als bijgerecht of gewoon tussendoor.

Zoete aardappelkoekjes met feta

Als er iets is waar we gek op zijn dan is het wel zoete aardappel. De zoete aardappelfriet kennen we natuurlijk allemaal, maar je kan zo veel meer met deze groente. Deze zoete aardappelkoekjes met feta zijn daar het perfecte voorbeeld van. Lees je mee?

Dit heb je nodig

  • 1 zoete aardappel
  • 100 gram feta 
  • ½ avocado
  • 2 eetlepels granaatappelpitjes
  • Cayennepeper
  • Citroensap
  • Zout
  • Olijfolie

Zo maak je de zoete aardappelkoekjes met feta

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Was de zoete aardappel en verwijder hierna de schil.
  3. Zet water op en kook de aardappel voor zo’n 5 minuten. Laat hierna even afkoelen.
  4. Snijd de aardappel in plakjes van ongeveer 1,5 centimeter.
  5. Pak een ovenschaal en doe hier een laagje olijfolie in. Voeg vervolgens de zoete aardappelplakjes eraan toe. 
  6. Bak de zoete aardappelschijfjes nu voor 45 minuten. Draai ze halverwege even om. 
  7. Prak ondertussen de avocado. Voeg het citroensap, cayennepeper en zout toe en meng de ingrediënten goed door elkaar.
  8. Pak het blok feta en verkruimel deze.
  9. Haal de zoete aardappelkoekjes uit de oven en smeer het avocadomengsel erop. Maak het af door de verkruimelde feta en granaatappelpitjes te verdelen.

Enjoy!