RECEPT: gezonde pita met kip

Diner door Chloe

Het kan soms best moeilijk zijn om te bedenken welk gerecht je nu weer in elkaar moet flansen. Soms wil je gewoon snel, maar dat is vaak niet bepaald gezond. Gelukkig hebben wij een receptje voor je waarmee je wel zo klaar bent en toch de goede voedingsstoffen binnenkrijgt. Deze gezonde pita met kip maak je namelijk in een handomdraai.

Gezonde pita met kip

We kennen de pita gyros natuurlijk allemaal. Lekker veel saus, friet erin en hup: een heerlijke maar ongezonde maaltijd. Deze variant is gelukkig wel een stuk gezonder. Deze gezonde pita met kip bevat enorm veel groenten en ook de saus bevat geen vet en zout. Het ideale gerecht dus na een lange werkdag.

Wat heb je nodig?

  • 5 pitabroodjes
  • 500 gram kipfiletblokjes
  • 15 cherrytomaatjes
  • 50 gram ijsbergsla
  • 1 eetlepel cajunkruiden
  • ½ komkommer
  • Handje peen julliene
  • 170 milliliter Griekse yoghurt
  • 1 teentje knoflook
  • Petersele
  • Peper en zout

Zo maak je de gezonde pita met kip

  1. Bestrooi de kipfiletblokjes met de cajunkruiden. Hierna bak je de kip gaar in een koekenpan en ondertussen pak je de pitabroodjes af volgens de verpakking.
  2. Snijd de komkommer in dunne plakjes en de tomaatjes door de helft
  3. Snijd nu de knoflook fijn en meng dit vervolgens in een schaaltje met de Griekse yoghurt, wat fijngehakte peterselie en wat peper en zout.
  4. Snijd de pitabroodjes open wanneer deze klaar zijn en vul deze met sla, peen julienne, komkommer en tomaat. Voeg hierna de kipfilet eraan toe en verdeel de knoflooksaus over de broodjes.

Eetsmakelijk!