RECEPT: heerlijke pompoenballetjes om de herfst mee te vieren
Hoewel we de zomer nog in onze bol hebben, laat het weer van de afgelopen dagen toch echt merken dat de herfst is begonnen. Dus even geen zomerse salades meer, maar lekkere snacks om het najaar mee te vieren. En daar zijn deze pompoenballetjes nou perfect voor.
Pompoenballetjes
Hou jij wel van een lekkere snack? Dan zijn deze healthy pompoenballetjes iets voor jou. Ze zijn namelijk niet alleen heel erg lekker, maar ook nog eens super gezond. Heerlijk als je iets lekkers wilt voor bij de koffie of gewoon zin hebt in iets zoets tussendoor.
Dit heb je nodig
- 200 gram pompoenblokjes
- 75 gram havermout
- 2 theelepels speculaaskruiden
- 12 eetlepels honing
- 2 eetlepels pompoenpitten
- Olijfolie
- Peper en zout
Zo maak je de pompoenballetjes
- Verwarm de oven vast voor op 200 graden. Ondertussen besprenkel je de pompoenblokjes met olijfolie, peper en zout en rooster voor zo’n 20 minuten in de oven. Keer de blokjes halverwege even om.
- Maal de havermout fijn in een blender.
- Als je de pompoenblokjes uit de oven hebt gehaald pureer je deze met een staafmixer. Hierna verwarm je de honing voor ongeveer een halve minuut in de magnetron.
- Meng nu alle ingrediënten, op de pompoenpitten na door elkaar. Als het goed is ontstaat er nu een deeg waarvan je balletjes kan maken. Deze balletjes rol je vervolgens door de pompoenpitten.
- Laat de pompoenballetjes nu voor een uur in de koelkast staan en ze zijn klaar om opgegeten te worden.