Granola met sinaasappel, chocolade en tarwekiemen
Ik heb een super lekker recept voor jullie… Sinaasappel en chocolade granola met tarwekiemen! Perfect als een gezond ontbijtje, maar ik moet eerlijk bekennen, ik eet het ook vaak als snack ? De grootste reden waarom ik gek ben op dit recept is omdat het super gezond is én het stilt mijn trek naar zoetheid. Het is echt zooo lekker! Maar oke, laten we aan de slag gaan. Ik ga je uitleggen hoe je deze hemelse granola maakt!
Ingrediënten
- 2 cups kokosvlokken
- 1 cup havermout
- ½ cup tarwekiemen (die kan je bij vrijwel elke supermarkt kopen)
- 1 cup pompoenzaden
- 1 cup pecannoten, in grove stukjes gehakt
- 4 el honing
- 4 el gesmolten kokosolie
- ½ tl zout
- ½ sinaasappel (geraspte schil en sap)
- 1/3 cup cacao nibs/pure chocolate chips
Bereidingswijze granola:
- Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius. Terwijl de oven opwarmt kun je alvast alle droge ingrediënten bij elkaar in een kom doen.
- Pak een andere kom erbij en mix de honing, gesmolten kokos olie en het sap van de sinaasappel tot het een glad geheel is.
- Schenk het mengsel over de droge ingrediënten en mix het door elkaar. Zorg dat alles bedekt is door het mengsel.
- Plaats het mengsel op een rooster met bakpapier en doe dit ongeveer 25 minuten in de oven. Wanneer de granola wat bruiner wordt en een vastere structuur krijgt, is het klaar.
- Haal het uit de oven en laat het even afkoelen. Wanneer je een beetje geproefd hebt, bewaar dan de rest in een luchtdicht doosje (nee, niet alles in 1 keer op eten ? ).
En voila! Zo heb je ineens een heerlijk en gezond ontbijtje klaar liggen voor de komende ochtenden. Nom nom nom ?
Geloof me, dit recept is echt heel makkelijk te maken en ook nog eens heel erg lekker! We zouden het super leuk vinden als jij jouw foto’s tagt met #fitgirlcode zodat we kunnen zien hoe jouw granola eruit ziet!