RECEPT: wraps met kipsalade en Parmezaanse kaas
Op zoek naar een gezonde lunch, maar ben je even klaar met die droge crackers en eindeloze salades? Dan hebben wij het ideale recept voor jou. Gezond, makkelijk en vooral heel lekker. Wat wil een mens nog meer? Deze wraps met kipsalade wil jij vandaag nog maken.
Wraps met kipsalade
Een wrap wordt vaak gebruikt om een lekkere avondmaaltijd mee te maken, maar ze zijn ook ideaal voor de lunch. Je kan er van alles opgooien en daardoor is er altijd wel een wrap receptje te vinden waar je blij van wordt. En vandaag: wraps met kipsalade en Parmezaanse kaas. Klinkt al als een feestje toch?
Wat heb je nodig?
- 4 volkoren wraps
- 1 kipfilet
- 4 plakken ontbijtspek
- 1 blokje kippenbouillon
- IJsbergsla
- 1 eetlepel mayonaise
- 2 theelepels yoghurt
- 1 teentje knoflook
- 20 gram peterselie
- 1 eetlepel witte wijnazijn
- 1 theelepel limoensap
- ½ theelepel mosterd
- Gesnipperde Parmezaan
Zo maak je de wraps met kipsalade
- Zet een pan water op en breng aan de kook met de kippenbouillon. Pocheer de kipfilet nu voor 15 minuten en laat vervolgens afkoelen.
- Hierna bak je het spek en ook deze laat je even afkoelen.
- Snijd de peterselie fijn en snipper de knoflook. Meng dit nu in een kom met de mayonaise, yoghurt, mosterd, limoensap en witte wijnazijn. Breng eventueel op smaak met peper en zout.
- Pluk de kip fijn en meng deze nu door de saus.
- Verwarm de wraps in de magnetron.
- Verdeel nu de ijsbergsla over de wraps en vervolgens ook de kipsalade.
- Maak de wraps af door er wat Parmezaan overheen te strooien en de spek te verkruimelen en te verdelen.
- Even oprollen en doormidden snijden en je hebt een heerlijke lunch.
Eetsmakelijk!