Recept: Gezonde roze koeken (met maar 140 calorieën!)

Food & Recipes door fitgirlcode

De oude vertrouwde roze koek. Wie kent hem niet? Ik vind ze echt heerlijk! Maar eerlijk gezegd eet ik ze zelden, omdat ik (ongeveer 30) de calorieën (ongeveer 250 kcal per koek) minder fijn vind. Ik heb een paar pogingen gedaan om een heerlijke & gezonde roze koek zelf te maken, die minder calorieën bevat en tadaaaaa, hier is het resultaat! De oude vertrouwde roze koek in een nieuw (gezond) jasje en maar 140 calorieën! Gewoon zelf maken dus deze gezonde roze koeken, des te meer je er kan nemen :)

Onderstaande ingrediënten zijn voor 3 grote roze koeken met een doorsnede van 8 (!) Cm.

Ingrediënten voor de koek:

50 gr zelfrijzend bakmeel

50 gr halfvolle boter

1 ei (50 gr)

2-3 theelepels citroensap

40 gr (steviala kristalzoet - vanille)

Ingrediënten roze laag:

30 gr (steviala frost)

1 eetlepel (callowfit saus - framboos)

Een klein beetje rode kleurstof

De macro’s van de gezonde roze koek:
  • 140 kcal
  • 12,6 koolhydraten
  • 4.6 eiwit
  • 8,3 vet

Zo maak je de roze koek met minder calorieën:

Verwarm de oven voor op 175 graden. Mix alle ingrediënten voor de koek in een mixer (hiervoor gebruik ik mijn @ nutribullet.nl) tot een egaal mengsel. Giet in ronde vormen met een diameter van 8 cm. Zet 15-18 minuten in de oven (verschilt per oven) op 175 graden.

Laat de koeken goed afkoelen. Meng voor de roze laag alle ingrediënten in een kom en verdeel over de koeken. Eet ze alle drie zelf, want uitdelen = vet is zonde;). Door het lagere aantal calorieën in deze roze koeken, moet dat vast kunnen :)

Om meer van deze heerlijke recepten te ontdekken, bekijk Chantal en @fitgirlcode ‘s Instagram-account en laat je inspireren op het gebied van ontbijt, lunch, diner en snacks!