RECEPT: Springrolls met spiced tofu

Diner door Chloe

Ghislaine aka Veggilaine is de laatste tijd een van onze favoriet als het om heerlijke receptjes gaat en deze springrolls MOET je proberen. Je kan ze vullen met alles wat je wilt, maar ze hebben allemaal één hoofdingrediënt: Szechuan spiced tofu. Mega lekker.

Wat heb je nodig?

  •  blok firme tofu
  •  2 el ketjap manis
  •  1 el donkere sojasaus
  •  1 el gehakte knoflook (potje)
  •  1 el sambal badjak
  •  1 el rijstazijn
  •  7-8 Szechuan peperkorrels
  •  2 el neutrale olie

Zo maak je de springrolls

Snijd de tofu één keer door in de lengte en snijd vervolgens plakjes in de grootte van een opgevouwen springroll van ongeveer 0,5 cm dik. Bestrijk beide kanten met olie en bak deze in de Airfryer voor 12 minuten op 180 graden of in de oven voor 20 minuten op 180 graden (halverwege ff flippen). Frituren kan natuurlijk ook. Laat de goudbruine tofuplakken afkoelen en mix in een groot bakje met deksel alle marinade ingrediënten, incl. de hele Szechuan pepers. Voeg de afgekoelde tofu toe aan het bakje en sluit af met de deksel. Give it a good shake en laat 12-24 staan in de koelkast en gebruik vervolgens voor de springrolls (kan koud en warm).

Wil je je springpoll een extra twist geven? Voeg dan één van de volgende ingrediënten toe:

  •  verse mango
  •  avocado
  •  romaine sla
  •  rode kool
  •  wortel
  •  komkommer
  •  radijs

Tip: google ‘how to roll a springroll’ als je een beginner bent.  Daar heb je meer aan dan mijn uitleg.

Serveer met wat gefrituurde uitjes, sojasaus en/of chilisaus (en dumplings on the side voor extra lekker)

Enjoy!