RECEPT: overheerlijke ijskoffie ijsjes

Snack door Chloe

Als er iets is waar je ons midden in de nacht wakker voor mag maken dan is het wel ijskoffie. Niets lekkerder dan een ijskoude frappuccino op een hete zomerdag. Of toch wel? Wij hebben namelijk een recept met het beste van twee werelden gevonden. Deze ijskoffie ijsjes moet je gewoon een keer proberen.

IJskoffie ijsjes

Als jij ook nooit kan kiezen tussen een bolletje ijs of een ijskoffie dan hebben wij de perfecte oplossing om even af te koelen. We hebben namelijk een goddelijk recept gevonden van ijskoffie ijsjes waar jij de hele zomer verslaafd aan zult zijn. Want zeg nou zelf, dit kan je toch iedere dag wel eten?

Wat heb je nodig?

  • 240 milliliter espresso
  • 6 eetlepels gecondenseerde volle melk
  • 50 gram chocola
  • 1 ½ eetlepel vanille siroop
  • IJsvormen
  • IJsstokjes

Zo maak je de ijskoffie ijsjes

  1. Pak een maatbeker en meng hier de espresso, 2/3 van de volle melk en de vanillesiroop in. Zorg ervoor dat het één mooi geheel wordt.
  2. Schenk nu de ijsvormpjes met het koffiemengsel voor zo’n 4/5 vol.
  3. Zet de ijsvormpjes nu zo’n 2 uur in de vriezer zodat het een dikke, maar nog niet volledig bevroren structuur heeft. Een beetje zoals een slush. Hierna giet je de overgebleven melk er overheen. Steek de ijsstokjes erin en zet nu nog minimaal 6 tot 8 uur in de vriezer.
  4. Voor je de ijsjes wilt opeten, hebben we nog één laatste stap. Smelt de chocolade au-bain-marie en verdeel dit over de ijsjes.

Fijne zomer!