Recept: healthy groentecake

Diner door maartje-gezonderecptjes
Avondeten, maar eigenlijk niet zo veel tijd? Deze groentecake kun je een avond/dag van te voren maken en dan genieten van een heerlijke avondmaaltijd die je zo mee kan nemen. Snijd de cake in plakjes en neem het overal mee naar toe. (Ook lekker als lunch de dag erna!) Bovendien kun je dit ook heel makkelijk maken voor een borrel. Een gezonde groentetaart, te verdelen in plakjes of blokjes en dus ideaal om uit te delen!

Recept: next level groentecake

Ingrediënten
  • 350g groente naar keuze (ik koos voor een mix van pompoen, courgette en paprika)
  • 50g champignons
  • 100ml water
  • 2 el Griekse yoghurt
  • 3 eieren
  • 2 handjes cherrytomaatjes
  • 130g speltmeel
  • 100g boekweitmeel
  • 8 vegetarische balletjes/falafel
Bereidingswijze:
  1. Snijd de groente in hele kleine stukjes (kan ook even kort in de blender) en bak het - samen met de vegaballetjes - op in een koekenpan.
  2. Doe de champignons, het water, de eieren, 1 handje cherrytomaatjes en 2 el Griekse yoghurt in de blender en mix tot een glad mengsel
  3. Mix met een mixer het speltmeel en het boekweitmeel door het yoghurtmengsel.
  4. Meng alle overgebleven fijngesneden groenten - met uitzondering van de cherrytomaatjes - en vegetarische balletjes door het mengsel.
  5. Doe het beslag in een ingevette cakevorm.
  6. Snijd een handje cherrytomaatjes doormidden en leg deze bovenop de cake.
  7. Zet de cake nu voor 75 min in de voorverwarmde oven. Houd de cake na een uur goed in de gaten!
Tip: je kan in plaats van een cakevorm ook cupcake vormpjes gebruiken! Diner-muffin for the win!

Liefs,

Maartje

@gezonderecptjes 

groentecake