Recept: mijn favoriete buddha bowl
Buddha bowls zijn absoluut mijn favoriete gerechten om als lunch of diner te eten. Ze worden nooit saai en ze zijn super voedzaam! Een buddha bowl heeft altijd een goede verhouding met koolhydraten, vetten en eiwitten als basis. Deze vul je aan met een heleboel veggies en tadaa, jouw vegan bowl is klaar! Voor deze variant heb ik rijst gebruikt voor de carbs, avocado voor de gezonde vetten en kikkererwten en edamame boontjes voor de proteïne.
Recept: buddha bowl
Ingrediënten:
- 50 gram spinazie
- 75 gram zilvervliesrijst (gekookt)
- 50 gram kikkererwten
- 50 gram edamame boontjes
- 100 gram groene asperges
- 1/2 avocado
- toppings: limoensap en zwarte peper
Bereidingswijze:
- Voeg alle ingrediënten toe aan een schaal.
- Top het af met limoensap en maal er peper overheen. Klaar!
De combinatie is super simpel, maar dit is echt mijn favoriet. Nog meer van dit soort heerlijke receptjes heb ik verwerkt in de Fitgirlcode Vegan Guide! Laat je me weten wat jouw favoriete combinatie is?
Liefs,
Lisa
Meer van mij zien? Bekijk dan ook eens mijn blog of volg me op Instagram via @lisa.s!