Recept voor bloemkoolpizza
Ik heb het meest fantastische recept voor alle pizzalovers onder ons: de bloemkoolpizza! Dit is een heerlijk en gezond alternatief voor normale pizza. De hele bodem is slechts 434 calorieën... YAY! Normaal gesproken is één stukje pizza al 400 calorieën. Ik ga niet liegen en zeggen dat deze pizza net zo smaakt als een gewone pizza, want dat is niet zo. Maar verrassend genoeg, smaakt het ook niet zoals normale bloemkool. Zeker proberen dus!
Ingrediënten (2 porties)
- 1 kopje geraspte bloemkool
- 1 kopje versnipperde mozzarella kaas + extra kaas voor de toppings
- 1 ei, losgeklopt
- ½ theelepel geperste knoflook
- ½ theelepel knoflook
- zout
- olijfolie (optioneel)
- tomatenpuree
- toppings naar keuze
Bereidingswijze
- Verwijder de stengels en bladeren van 1 grote bloemkool en snijd het in stukjes.
Gebruik een keukenmachine, handmixer of kaasrasp tot het fijn is (niet te lang mixen, anders wordt het puree). - Plaats de geraspte bloemkool in een hittebestendige kom en plaats het 8 minuten op ongeveer 700 watt in de magnetron. Uit één grote bloemkool krijg je ongeveer drie kopjes geraspte bloemkool.
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Plaats bakpapier op een bakplaat en meng de bloemkool, ei en mozzarella in een kom. Voeg oregano, knoflook, zout en peper toe.
- Plaats je deeg op je bakplaat en gebruik je handen om het plat te maken in een rondje van 20 cm
Optioneel: Smeer olijfolie op het deeg om het te helpen kleur te krijgen. Bak het 15 minuten op 200 graden Celsius - Haal de pizza uit de oven en voeg (geiten)kaas, tomatenpuree en toppings naar keuze toe. Plaats het onder de grill op een hoge temperatuur, net totdat de kaas gesmolten is (ongeveer 3-4 minuten). Geniet!
Benieuwd naar meer recepten onder 500 calorieën? Wij hebben een aantal op een rij staan!
Bedankt Yourlighterssight voor dit geweldige, gezonde en makkelijke clean eating recept!