Wat je allemaal met eiwitpoeder kunt doen (ook als je even geen shakes wilt)

Food & Recipes door michelle-den-elzen

Elke dag aan je eiwitten komen kan een behoorlijke struggle zijn. Ik probeer zoveel mogelijk mijn macro’s te tracken, maar soms kom ik gewoon net niet helemaal lekker uit. In plaats van dat ik ’s avonds dan een bakje magere kwark eet, vind ik het fijn om een eiwitshake te nemen. Het is makkelijk en ik weet zeker dat ik mijn macro’s gelijk een flinke boost geef.

Laatst ben ik op zoek gegaan naar de perfecte eiwitshake. Ik was op zoek naar een merk dat geen gekke ingrediënten toevoegt aan het poeder. Geen zout, suiker of hormonen in mijn shake – gewoon goede kwaliteit en pure producten! Ik vond een perfecte match in Flinndal: zij maken proteïnepoeder dat alléén uit whey bestaat. En niet zomaar whey, want het komt van gras-gevoerde koeien die vrij zijn van antibiotica, hormoonbehandelingen of genetische manipulatie. Ideaal! In het vorige artikel deed ik al een oproepje wie dat samen met mij wilde testen – en daar kwamen zoveel reacties op!

Mix & match

Zelf vind ik het suuuperfijn poeder. Ik heb het op allerlei manieren al geprobeerd: met water (vrij blanco), met melk (lekker romig!) en natuurlijk met alle verschillende soorten flavour drops. Want de whey mag dan smaakloos zonder toevoegingen zijn, soms heb je gewoon behoefte aan een smaakje! En dus heb ik geëxperimenteerd met de stevia flavour drops in de smaken banaan, framboos, vanille, aardbei en chocolade. Favoriet? Aardbei met vanille (net een gebakje!) en framboos met aardbei (lekker fruitig!).

Ook de 5 winnaars van de Flinndal-pakketten zijn enthousiast!

Linda: “Voordat ik de Flinndal Sport whey mocht testen, heb ik al verschillende soorten geprobeerd. Die smaakten meestal heel chemisch, maar de whey van Flinndal is puur, melkachtig en heel snel vrij van klonten. Mijn favoriete flavour drops zijn de raspberry en vanille, maar eigenlijk zijn ze allemaal zeer smakelijk. Ik denk dat ik mijn merk eindelijk heb gevonden en ga snel meer producten aanschaffen!”

Bibi: “Mijn lichaam kan niet alles hebben, vooral kunstmatige zoetstoffen vallen bij mij helemaal verkeerd. Deze whey is neutraal van smaak en mengt goed, en ik kreeg geen vervelende bijwerkingen, ideaal! De flavour drops vond ik zelf niet heel lekker, maar smaken verschillen. Ik gebruik de whey vooral in mijn kwark (lekker romig!) met rood fruit en havermout."

Charissa: “Ik moest even wennen aan de geur van de eiwitshake, die me niet aantrok omdat ik normaal een bananen of aardbeien smaakje gewend ben. Maar omdat het puur eiwit is, kon ik het wel verwachten. De oplosbaarheid van de whey is echt top en de flavour drops zijn zeker een aanrader. Die maken de shakes wat aangenamer en makkelijker om op te drinken, maar zijn ook erg lekker om in je kwark te doen. En ze smaken totaal niet chemisch!”

Kimberley: “De Flinndal whey is echt lekker en helemaal niet ‘plakkerig’, zeker aan te raden! Ik was ook aangemaan surprised door de flavour drops, de geur is al intens als je ze open maakt. Echt een winner, in my opinion!”

Ellen: “Flinndal's Whey protein Isolate is zonder smaak, je krijgt dus een heel zuiver product voor je geld – een absolute aanrader! Hij mengt ook goed gelukkig, want laten we eerlijk zijn … niemand wil klontjes! En verassend is dat je je geen zorgen hoeft te maken dat je iets verkeerds binnenkrijgt, want de flavour drops bevatten helemaal geen calorieën of koolhydraten. Ik heb met de whey en vanille flavour drops een vanillie protein cake gemaakt, heerlijk!”

Maar soms wil je helemaal geen shake. Het doel van voldoende proteïne innemen is nog steeds hetzelfde, maar je wilt eigenlijk gewoon overdag al alles halen. Natuurlijk kun je dan ook gewoon op andere manieren aan de slag met het eiwitpoeder! Wist je namelijk al dat je ook heel goed kunt bakken met eiwitpoeder?

De 3 lekkerste recepten

We hebben 3 heerlijke recepten voor jullie ontwikkeld en gefilmd! Want hoe lekker zo’n shake op zijn tijd ook is, soms is het ook gewoon heel fijn om dankzij dat ene tussendoortje of dat eiwitrijke ontbijtje niet meer na te hoeven denken over hoe je jouw macro’s verder invult.

Benieuwd welke recepten je in onderstaande video ziet? Dat deel ik maar al te graag met je! Zeg maar hallo tegen je nieuwe lievelingsrecept voor bananenbrood, proteïnepannenkoekjes en aardbeienmuffins. Jazeker, alle drie de recepten staan voor je klaar in een toffe food video!

https://youtu.be/qotAth9jwas

Wil jij nou ook eens aan de slag met de recepten of jouw eigen shake precies zo samenstellen hoe jij hem wilt qua smaak? Surf dan snel naar de website van Flinndal om die Whey Protein Isolate en Flavour drops te scoren! Laat je ons weten welk recept jij gaat maken?

Disclaimer: dit artikel is in samenwerking met Flinndal geschreven. Dit verandert echter niets aan mijn mening, ik sta 100% achter dit artikel! :)