Review: Garmin Forerunner 735XT multisport horloge

door nathalie

De afgelopen weken testte ik het nieuwe multisport horloge van Garmin: de Forerunner 735XT. Het horloge is speciaal ontwikkeld voor triatleten. Je kunt dus hardlopen, wielrennen en zwemmen. Daarnaast is het ook direct een activitytracker en beschikt het horloge over een hartslagmeter op de pols. Benieuwd wat het horloge allemaal nog meer kan? Lees snel verder.

Functionaliteiten Garmin Forerunner 735XT

De Garmin Forerunner 735XT werkt als activitytracker en meet dus de hele dag je stappen en calorieën. Het horloge is speciaal ontwikkeld voor triatleten. Je kunt dus hardlopen (binnen en buiten), fietsen (binnen en buiten) en zwemmen (zwembad en open water). Door de multisport functie wissel je tijdens het sporten heel gemakkelijk tussen verschillende sporten. Dus wie weet waag ik mij in de toekomst ooit eens aan een triatlon. Oké geen hele triathlon, laat ik dan beginnen met een achtste?

Maar er is meer (veel meer)! Via het menu is het mogelijk om verschillende andere sporten toe te voegen. Zo heb ik bijvoorbeeld krachttraining en cardio toegevoegd.

Het horloge beschikt over een hartslagmeter op de pols, maar heeft ook een bijgeleverde borstband. De hartslagmeter op de pols is super handig voor dagelijks gebruik, maar wil je bewuster trainen dan levert de borstband net iets meer gegevens. Zoals je hardloopdynamiek, VO2 max-schatting en hersteladvies. De hartslagband is zelfs in staat je hartslag onder water te meten tijdens het zwemmen.

Garmin Forerunner 735XT

Garmin Connect

Met behulp van de applicatie Garmin Connect op je mobiele telefoon kun je al jouw gegevens in zien. Net als het horloge is ook de applicatie zeer uitgebreid.

Omdat beelden in dit geval meer zeggen dan 1000 woorden, hieronder wat printscreens van de applicatie.

Garmin Forerunner 735XT

Hiernaast krijg je ook de meldingen die je ontvangt op je telefoon te zien op het horloge. Super handig! Zo mis je nooit meer een berichtje of telefoontje.

Mijn ervaring

Toen ik het horloge voor het eerst om mijn pols deed viel het me direct op hoe ontzettend licht het is. Heel erg fijn! Sindsdien heb ik het horloge bijna niet meer af gehad.

Mijn eerste training met het horloge was een fietstocht. Het horloge geeft al met een paar seconden de melding dat er GPS is gevonden. Hiernaast ben ik ontzettend enthousiast over de automatische pauzefunctie. Geen verlies van kostbare tijd als we weer eens de weg kwijt zijn of moeten wachten voor een stoplicht en geen verlies van kostbare kilometers, omdat ik mijn horloge weer vergeet te starten. Verder doet het horloge alles wat je mag verwachten van een GPS horloge. Wat er op je scherm te zien is kun je zelf instellen. Het is erg interessant om continu je afstand, tijd en hartslag in de gaten te kunnen houden.

Garmin Forerunner 735XT

Ook draag ik de Forerunner 735XT met hardlopen en krachttraining. In het dagelijks gebruik is het horloge ook fijn. Ik ontvang de meldingen van mijn mobiele telefoon ook direct op het horloge. Ik hoef dus niet meer continu mijn telefoon bij de hand te hebben.

Zit ik te lang stil? Dan krijg ik een melding dat ik moet bewegen. De stappenteller werkt erg motiverend!

Garmin Forerunner 735XT

Hieronder som ik nog even de voor mij grootste voor- en nadelen voor je op.

Pluspunten:

  • Je hebt geen losse apparaten meer nodig, dit horloge meet daadwerkelijk alles wat het zou kunnen meten.
  • Het horloge heeft ontzettend veel mogelijkheden! Naast de standaard opties waar het horloge al over beschikt is het ook nog mogelijk verschillende toepassingen (wijzerplaten, apps, enzovoorts) te downloaden via Connect IQ.
  • Automatische pauze functie (die ook nog eens heel snel werkt). Zo vergeet ik nooit meer mijn horloge opnieuw te starten na een pauze.

Minpunten:

  • De enorme hoeveelheid aan mogelijkheden zorgt direct ook voor een nadeel. Het vereist namelijk wel enige oefening voordat je het systeem helemaal onder de knie hebt.
  • Het is mogelijk applicaties als Strava, Runkeeper en Nike te koppelen, maar niet alle activiteiten worden automatisch geplaatst op deze accounts. Zo plaatst het horloge mijn krachttraining op Strava als nachtloop.. Hè? Of ik doe iets fout, of dit is iets waar Garmin nog aan moet werken.
  • Met een prijs van €450 is het horloge is wel een flinke uitgave.

Garmin Forerunner 735XT

Eindoordeel

Ondanks dat het de eerste dagen even wennen was en ik het horloge in eerste instantie niet altijd helemaal begreep, ben ik nu erg enthousiast. Ik draag het horloge bijna de hele dag en vind het ontzettend interessant om dagelijks mijn hartslag, calorieën, activiteiten en slaap te kunnen monitoren. Ik raak dan ook niet uitgekeken in de applicatie. Ben je op zoek naar een GPS multisport horloge, dan is de Garmin Forerunner 735XT zeker het overwegen waard!

Meer weten over de Garmin Forerunner 735XT? Laat een reactie hieronder achter of stel je vraag via Instagram @Nathalie2605.