Review: Online Coaching door Team Droog

Fit & Training door fitgirlcode

Hoi! Ik ben Steffi. Een kleine introductie van mijzelf. Ik ben het type dat vaak heel fanatiek aan A begint maar zelden B afmaakt. Dit gaat met veel dingen zo. Om zo’n ding te noemen, ik ben al ruim anderhalf jaar bezig om af te studeren. En elke maand zeg ik tegen mezelf dat ik nu écht wel genoeg sneakers heb, maar toch vind ik mezelf steeds weer vastgezogen aan de etalageruit van de Nike store.

Maar toen was het 2016 en zoals bijna iedereen, had ook ik een aantal goede voornemens. Zo wilde ik minder drinken, beter eten, weer en meer sporten, (eindelijk!) afstuderen en trotser op mezelf zijn. Dat laatste kon naar mijn inzien alleen als alle voorgaande dingen gelukt waren dus moest ik met een plan komen.

Dat plan werd mij al snel aangereikt door een van mijn beste vriendinnetjes Anna, zij introduceerde me het coaching programma van Guy Droog. Een programma waarbij je drie maanden lang gecoacht wordt op het gebied van training én voeding. Twee vliegen in één klap dus, let’s go!

Een nieuw avontuur

Zo begon een nieuw avontuur waarbij een professionele coach mij dus zou gaan vertellen wat ik wel en niet mag, heerlijk. Lekker makkelijk dacht ik, hoef ik er zelf ook niet over na te denken. In week 2 van dit nieuwe jaar vol nieuwe kansen kreeg ik een mail van Janne, mijn coach die mij de komende drie maanden via de mail zou laten zweten. Voorafgaand moest ik best wat informatie over mezelf invullen via de site van Guy Droog. Hoe ziet mijn voedingspatroon eruit, hoe veel weeg ik nu, hoe veel sport ik nu en wat zijn mijn doelen? Best confronterend omdat allemaal zo op te sturen aan iemand die je nooit hebt ontmoet.

Vier keer per week wilde ik sporten, de gym zit letterlijk naast mijn werk dus er is geen excuus dacht ik zo. Mijn doel was om strakker te worden maar ook sterker en als ik ook nog wat kilo’s kwijt zou raken was dat helemaal lekker meegenomen. Voor Janne moest ik nog aangeven wat ik wel en niet eet en aan de hand daarvan zou zij een voorbeeld voedingsschema opsturen voor zowel een training dag als een rustdag. Omdat ik heb besloten geen dierlijke producten meer te willen eten was het voor Janne nog best een uitdaging om aan de juiste macro’s per dag te komen. Janne kwam met de optie om ook te rade te gaan bij Sanne Leenman, zij maakt uitgebreidere eetschema’s waar veel sporters gebruik van maken. Ook raadde ze me aan om gebruik te maken van een vegan eiwitpoeder, dit zou naar vanille moeten smaken, maar dat haal ik er toch écht niet uit. Went vast wel… of niet. ;)

online coaching

Als een vis in het water… not

Ik kreeg een trainingsschema voor vier keer per week, dat betekent om de dag sporten dus. En zo startte ik vol goede moed aan week 1. Ik was al best een tijdje niet in de sportschool geweest dus echt als een vis in het water voelde ik me er niet. Dat hield me niet tegen - al snel stapte ik over deze onwennigheid heen. Wat onhandig stond ik aan gewichten te trekken maar het voelde wel weer lekker om zo bezig te zijn.

Qua voeding was het best een struggle, je daadwerkelijk aan zo’n uitgeschreven voedingsschema houden bleek lastiger dan verwacht. Het was voornamelijk zo veel eten, ik wist niet waar ik het laten moest. Daar werd ik toch wel even op de feiten gedrukt dat ik helemaal niet zo lekker bezig was met eten voor ik hieraan begon. Ik at heus niet elke dag pizza en ijs, maar toch echt wel te veel koolhydraten waardoor ik dagelijks veel te veel suikers binnen kreeg. Ik dacht hier juist zo op te letten! Om hier meer grip op te krijgen heb ik MyFitnessPal weer gedownload en toen ging het wel echt een stuk makkelijker. Zo past er, zoals Janne zei, af en toe echt wel een stukje chocola of een wijntje in je macro’s. Nou vind ik 1 wijntje zeer treurig dus geef ik die liever aan iemand anders, maar een stukje chocola als ik hard hebt gesport vind ik dan wel echt een klein feestje.

Resultaten so far

Aan het einde van deze week stuurde ik mijn schema ingevuld weer terug naar Janne. Ik vulde in welke gewichten ik had gebruikt, hoe mijn macro’s eruit zagen per dag en wat mijn gewicht was per dag. Dat wegen vond ik vreselijk, hoe demotiverend is het om elke dag weer dat getal te zien waar je je alles behalve comfortabel bij voelt. Maar de opdracht was dagelijks wegen dus braaf als ik ben deed ik dat.

Week twee ging een stuk gemakkelijker, aan het einde van week 2 was ik zelfs 2 kilo kwijt! En dat dus door echt te letten op die koolhydraten. Ik voelde me energiek, had veel minder last van een opgeblazen buik en voelde me ook echt lichter. Helaas zag ik in de spiegel nog niet echt verschil en dit zorgde er dan ook direct voor dat ik weer teleurgesteld was. En daar ging het duiveltje op m’n schouder: “zie je nou wel, je kan dit helemaal niet!” Hoewel Janne blij voor me was dat ik die 2 kilo kwijt was zei ze ook dat dit niet haar verwachting was en dat ik niet moest vergeten dat het een proces is en geen sprint naar een einddoel. Dat ik me een loser voelde omdat ik toch een paar drankjes (te veel) had gedronken was ook echt niet het einde van de wereld. Volhouden en me aan het oorspronkelijke plan houden, dan zou ik opnieuw resultaat gaan zien. Deze peptalk had ik toch wel even nodig, hartstikke fijn dat Janne daar de tijd voor nam en ook begreep wat ik bedoelde. Daaraan merk je dat ze veel coachingservaring  heeft en zal er ook vast mee te maken hebben dat ze zelf ook een vrouw is ;)

Met deze mindset ga ik dus lekker door. Wat ik zelf echt gaaf vind is dat ik met dit trainingsschema heel goed kan zien hoeveel progressie ik maak in het gebruik van gewichten en dat ik écht sterker word. En dan ben ik pas net in week 3. Over een week moet ik ook weer een nieuwe progressiefoto sturen naar Janne, spannend! Ik zal jullie via Fitgirlcode ook up-to-date houden over mijn progress bij Team Droog. Zelf de coaching uitproberen? Check de site hier.