springrolls

Spring calls for springrolls! Niet het makkelijkste gerecht om te maken, maar enige oefening baart kunst. Wij Fit Girls zijn niet voor één gat te vangen niet waar 😉 In dit recept legt Christina je uit hoe je in een handomdraai heerlijke springrolls met garnalen maakt. Deze zoete springrolls zijn licht, fris en perfect als lunchgerecht of bijgerecht. YAS!springrolls

Ingrediënten (8 middelgrote springrolls)

  • 8 rijstvellen
  • 3 eieren
  • 1 avocado
  • 75 gram geraspte wortel
  • 50 gram gesnipperde rodekool
  • 50 gram rijst vermicelli
  • 1 el zoetzure saus
  • ½ gesneden rode paprika
  • 20 gram cashewnoten
  • 150 gram gekookte garnalen
  • zout en peper
  • verse koriander
  • sesamzaadjes

Bereidingswijze

  1. Maak van de eieren een omelet, rol deze op en snij deze in reepjes.
  2. Voeg de reepjes omelet samen met de geraspte wortel, stukjes paprika en cashewnoten.
  3. Snij een beetje verse koriander fijn en voeg deze ook toe.
  4. Breng een klein pannetje met water aan de kook en haal deze weer van het vuur. Leg de rijstvermicelli hierin en laat 3 minuutjes weken. Giet deze goed af en doe deze ook bij de voorgaande ingrediënten.
  5. Doe wat zout, peper en de zoet zure saus bij de ingrediënten en meng goed door.
  6. Nu wordt het tijd voor het echte werk. Neem een grote kom met warm water en leg hier een rijstvelletje in. Wacht tot dat het velletje goed zacht is en leg deze over een snijplank.
  7. Leg er eerst een beetje avocado, rodekool en vier kleine garnaaltjes op in een langwerpige en horizontale manier. Doe er wat zout en peper op.
  8. Nu leg je hier twee flinke eetlepels van je mengsel op en vouw je de buitenkanten een beetje over je ingrediënten. Je wilt dat het rijstvelletje strak om de inhoud zit dus wanneer je het onderste gedeelte over je ingrediënten heen tilt, leg je het neer en trek je het een beetje naar je toe. Dan rol je het door tot het eind.
  9. Blijf dit herhalen en strooi erna nog wat sesamzaadjes over je spring rolls heen.

Bekijk hier onze andere favoriete vullingen zien voor springrolls!

Check voor meer fingerlickin’ juicy recepten de www.christinajanssen.com Wij zijn fan! 

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.