De ultieme Sinterklaas havermout combi
Toen Sint in het land kwam, stelde ik een doel voor mijzelf: het bedenken van de ultieme Sinterklaas havermout combi! Dat er kruidnoten bij moesten zijn stond al vanaf dag één vast, maar verder? Chocosaus? Schuimpjes? Een stuk chocoladeletter? Klinkt best lekker allemaal en dat is het ook! (Ik spreek uit ervaring na al mijn uitprobeersels :-)) Maar als Fit Girl wilde ik toch niet te overdreven doen, want het ontbijt moet nou eenmaal wel (redelijk) healthy blijven. Ik heb uiteindelijk de ultieme combinatie gevonden met lekkers van Sint en een kleine cheat! Bovendien ik na flink wat kommetjes havermout ook de lekkerste bereiding gevonden. Dit maakt de inhoud van jouw schaaltje lekker dan ooit! Wil jij op 5 december Sinterklaas en havermout in je bakje? Lees dan snel verder!
Voor dit receptje heb je niet veel nodig, maar één ding is zeker: het is heerlijk! Het is niet alleen de combinatie van de toppings die deze Sinterklaas havermout zo lekker maakt, maar ook de bereiding. Moeilijk? Dat is het zeker niet! Het enige wat je nodig hebt is een magnetron, een schaaltje en onderstaande ingrediënten.
Ingrediënten
- 45 gram havermout
- 200 ml halfvolle melk
- 10 gram rozijnen
- 1 eetlepel kaneel of koekkruiden
- 1 banaan
- 4 kruidnoten
- een klein handje chocolade balletjes
- extra: zoetstof (bijvoorbeeld honing)
Bereidingswijze
Doe de havermout en melk in een kommetje en zet deze voor 2 minuten in de magnetron. Snijd de banaan in plakjes en doe de helft bij de havermout, bewaar de andere helft voor later. Voeg ook de rozijnen en kaneel of koekkruiden aan de havermout toe. Roer dit allemaal door elkaar en zet het kommetje dan nogmaals in de magnetron, dit keer voor 1 minuut. Verdeel dan de overgebleven halve banaan, kruidnoten en chocoladeballetjes over de warme havermout. Binnen enkele seconden zal de chocolade smelten en is jouw Sint havemout ready to eat!
Om deze Sinterklaas havermout nog lekkerder te maken, voegde ik er als extraatje een beetje honing aan toe! Deze roer ik erdoorheen nadat de havermout voor de tweede keer in de magnetron is geweest, maar voordat ik de toppings erop doe! Wil je meer ideeën van lekkere kommetjes havermout? Kijk dan eens op mijn Instagram account!
Dit is de nummer twee!