Strong Viking Obstacle Run: Broederliefde van een powerchick

Fit & Training door fitgirlcode

Shit. Waarom heb ik ook alweer toegezegd? Oh ja, ze streelden mijn ego door me een powerchick te noemen. Als ik ergens gevoelig voor ben, is het wel dat mijn feministische sterke kant wordt geprezen. Een schot in de roos dus voor Shelley van Fitgirlcode toen ze me daarna vroeg of ik mee wilde doen aan de Strong Viking Obstacle Run als verslaggever. Ik vind het hartstikke leuk om te bloggen en te vloggen en ik vind het nog veel leuker om een powerchick te zijn. Of ik de Obstacle Run leuk vind? Wie zal het zeggen?

SCHRIL CONTRAST

Ik ga direct naar de website van Strong Viking. Besmeurde lichamen met modder en allerlei uit de kluiten gewassen jongelui die ik ervan verdenk dat ze in het weekend liters bier achterover slaan, verschijnen al spartelend en schreeuwend als horken op het display van onze familie iPad. SLIK. De vertrouwde omgeving van een overdekte accommodatie waar ik ijzer til en billen schud als ik Zumba les geef, staat in schril contrast met het parcours van de Obstacle Run. Ik besluit om me er volledig open voor te stellen en het allemaal over me heen te laten komen, want ik ben ten slotte van de stelling: ‘je moet niet zo zeiken’.

Vanuit mijn warme plekje achter mijn bureau scroll ik verder en zie ik dat de Obstacle Run verschillende edities heeft. Degene waaraan ik ga meedoen is de Brother Edition. Nou, maak daar maar Sister Edition van, aangezien ik gezegend ben met een vagina. Maak er bij nader inzien maar Solo Edition van, want de Sister die meegaat, doet niet mee omdat ze me filmt wanneer ik broederlijk over een boomstam spring, omringd door een horde fitte Noormannen.

Ik kan kiezen uit een traject van 7 kilometer, 13 kilometer of 19 kilometer. Oorspronkelijk kies ik voor het 7 km kilometer traject want de andere opties maken me een beetje bang. Toch verander ik een paar seconden later van gedachten en ga ik voor het 13 km traject want ik ben tenslotte een powerchick zoals Shelley zei. Okee, 13 kilometer it is! Een respectabele afstand voor een Fitte Vrouw doch ietwat terughoudend vanwege het feit dat ik absoluut niet weet wat me te wachten staat. Totdat ik zie wat je krijgt bij het afleggen van het 19 kilometer traject… een rubberen armbandje  waarop ‘BEAST’ staat. Knallende kettlebells! Die moet ik hebben! Gezien de omvang van mijn derriere ga ik dit niet half-assen en ga ik voor een ‘BEAST’ armbandje want dat vind ik toch echt veel stoerder als ‘lightning’ of ‘warrior’.

TOT HET BITTERE EINDE

Wat ook ontzettend stoer is, is het goodiepakket wat ik heb gekregen van Strong Viking waarin ik dit avontuur tegemoet ga. Met de übercoole kleding, accessoires en schoenen kan ik mezelf pimpen tot een Viking die strijdt tot het bittere einde en met trots zijn doel behaald. Net echt. Mijn borst hoef ik in ieder geval niet meer nat te maken want het gaat zaterdag hoogstwaarschijnlijk regenen. Douchen en zwemmen doe ik met liefde en passie maar übercoole natte kleren om mijn lichaam in combinatie met kou daar ben ik echt NIET van gediend. Daar ligt dus ook mijn uitdaging: mentale barrières doorbreken zodat ik fysieke prestaties kan leveren. Dat dus. Oh en ik wil gewoon niet voor paal staan want ik ben een powerchick.

Volg mij tijdens de Obstacle Run en bid voor mij zaterdag 15 oktober om 12.40 uur dat ik heelhuids terugkeer met de trofee!