De struggle van de perfecte sport tights vinden

door fitgirlcode

Sport tights en ik hebben een haat-liefde verhouding. Het klinkt nogal harsh, maar ik denk dat ik het zo wel kan noemen. Het heeft eerst een hele poos geduurd voordat ik überhaupt aan de tights ging, de losse sportbroek was meer mijn ding (lekker allesverhullend). Maar op een gegeven moment dacht ik, fak die shit, en ben ik toch ook maar aan de tights gegaan. En het was meteen raak, vanaf dat moment geen losse sportbroek meer voor mij.

Het punt waarom ik eerst niet aan de tights wilde, is dat ik dacht dat je echt alles zou zien en je alleen een sport tights aan kon als je mega afgetraind was. Oh how I was wrong! In een goede tights komen je benen en buik vaak juist beter uit. En het zit zooo veel lekkerder dan een losse broek (vind ik!), veel meer bewegingsvrijheid. Maar het kopen van een fijne sport tights blijft toch altijd een struggle voor mij. Te kort, te lang, te strak, te laag... Geduld is een schone zaak. Vooral met mijn enigszins korte benen en vetjes op de buik heb ik nogal een specifieke voorkeur. Maar gelukkig zijn er een aantal tights die voor mijn lichaam echt als gegoten zitten! Daarnaast hangt het er ook nog eens vanaf welke sport ik doe, voor welke tights ik fijn vind. Een sleutelzakje aan de achterkant bijvoorbeeld, is mega fijn als je gaat hardlopen (voor je sleutel, oortjes, telefoon, you name it), maar als je grondoefeningen doet is dat ritsje weer niet zo lekker op je onderrug. Enfin, I present to you: my favorites.

Jogha sport tights Jogha sport tights

De Long Tights van Jogha is echt perfect voor mijn lichaam. Ik heb altijd het idee dat doordat hij maar voor de helft in print is, mijn benen wat dunner lijken... Ook zorgt de hoge waistband er voor dat de ‘probleemzone’ lekker weggestopt worden en ik feilloos een strakke sporttop er op kan dragen. Me likey! Het ritszakje aan de achterkant is ideaal als je gaat hardlopen, daar stop ik mijn sleutel altijd. De Ibiza print zoals op de foto is echt mijn favoriet, zo vrolijk!

Jogha sport tightsJogha sport tights

Wat zo fijn aan de Active Leggings is, is dat hij perfect op blijft zitten. Door de smalle band worden mijn vetjes niet echt verhuld, maar dat hij niet afzakt maakt alles goed. Doordat deze geen ritszakje heeft, gebruik ik deze vaak voor fitness of groepslessen, omdat dat lekkerder ligt. Volledig zwart, dus je kan hem met elk shirtje combineren. Ideaal!

De Nike tight gaat echt jaren mee, believe me! Ik heb dit model nu al drie jaar en hij is nog steeds goed. Ook deze heeft weer de hoge band, waar ik echt van hou. Wat ik ook zo fijn vind aan deze tights is dat hij goed ademend is, dus vooral voor workouts waarbij ik echt intens zweet, zit deze lekker. Wel jammer dat ze hem niet in allerlei leuke prints hebben, maar daar is Jogha dan weer voor ;)

Als afsluiter heb ik nog goed nieuws: de sale bij Jogha is begonnen! Dat betekent dat je deze fijne tights met goede korting kunt shoppen! Check de Jogha site voor de sale en wie weet vind jij ook jouw perfecte sport tights :) Heb jij een favo tights die hier niet tussen staat? Laat het me vooral weten! Wie weet vind ik wel een nieuwe favoriet.