Tips wat je kunt doen op Tweede Kerstdag

Lifestyle & Tips door michelle-den-elzen

Eerste kerstdag is altijd feest: cadeautjes, lekker borrelen, de All You Need Is Love kerstspecial van kerstavond terugkijken (als je hem hebt gemist), op bezoek bij opa en oma, noem maar op… Maar op Tweede Kerstdag weet je eigenlijk nooit zo goed wat je moet doen. Om je te helpen om van Tweede Kerstdag net zo’n leuke dag te maken als de eerste, hebben we een aantal leuke tips voor je bedacht!

Maak een wandeling in het bos

Is het droog? Ga dan lekker naar buiten! Snuif de lekkere geur van blaadjes en mos op in het bos. Je geniet zo niet alleen van een lekkere winterdag, je hebt van deze tweede feestdag ook gelijk een licht actieve dag gemaakt. Loop je gelijk een beetje dat enorme maal van gisteravond eraf. Oh en eh, nog even een tip vanuit de kerstgedacte. Als je toch gaat, neem dan gelijk dat hondje van de oude buurvrouw mee die niet verder komt dan een blokje om. Heeft die ook lekker wat beweging. ;)

Ga kerstsale shoppen

Yes! De kerstsale is begonnen. Mocht je de drukte durven te trotseren, ga dan lekker naar de stad of naar het tuincentrum (voor al je kerstversiering voor volgend jaar). Dat houdt je vast wel even zoet. Te druk naar jouw wens? Bekijk dan gewoon alle sale lekker online, veilig vanaf de bank.

Zet een killer workout neer

Dat de sportschool (waarschijnlijk) dicht is, betekent niet dat je geen workout neer kunt zetten vandaag! Er zijn genoeg oefeningen die je gewoon thuis kunt doen, waarmee je traint met jouw lichaamsgewicht. Doe bijvoorbeeld deze leuke dance workouts, of ga voor een effectieve workout waarbij je niet eens van de bank af hoeft te komen.

Ga aan de slag met leftovers

Waarschijnlijk liggen er een heleboel leftovers in de koelkast van het kerstdiner gisteravond. Neus eens tussen al die ingrediënten en bedenk een creatief recept met dit lekkers. Zo kun je die kerstkalkoen best in stukjes snijden voor in een salade, of maak een taartje van bladerdeeg en fruit.

Doe een Netflix-marathon

Ligt dat laatste seizoen van je favoriete serie al tijden op je te wachten, maar kom je er nooit aan toe? Of wil je echt nog graag die ene goede film zien die je vriendin je laatst tipte? Vandaag is natuurlijk ook gewoon een heerlijke dag om Netflix aan te zetten, op de bank te kruipen en voor een flinke marathon te gaan.

Wat doe jij altijd overdag tijdens de kerstdagen? Deel je tips in de comments!

Ook leuk! Ga aan de slag met deze DIY recepten van beautyproducten >