Tropical Smoothie Bowl

Food & Recipes door fitgirlcode

Wakker worden en de dag beginnen met een bakje paradijs is precies wat je nodig hebt. Het is net zo makkelijk als het maken van een smoothie, voeg wat extra fruit toe en tast toe! Deze tropical smoothie bowl doet mij echt aan mijn dagen op Curacao, met mijn tenen in het zand en een Piña Colada in mijn hand. 

Piña Colada 

Opgroeien op een eiland stond bij mij gelijk aan veel vers fruit en cocktails op het strand. Deze smoothie bowl is zo makkelijk te maken en is heerlijk verfrissend, zeker als je heimwee hebt naar de zon. Deze smoothie bevat maar 3 ingrediënten en smaakt naar een virgin Piña Colada.

Ananas

Omdat ik een "Island girl" ben, ben ik geobsedeerd door kokosnoten, palmbomen, watermeloen en het beste van allemaal: ananas. Ik vind het heerlijk om heel veel fruit in huis te hebben. Heel veel mensen gaan liever voor de kant en klare gesneden ananas in plaats van de hele ananas., omdat het makkelijker is. Het is ook veel duurder. Als ik een ananas koop, snijd ik meteen in stukken en gaat het in een luchtdichte verpakking de koelkast is. Zo kan ik heel snel een paar stukken pakken als ik er zin in heb. Dus toen ik zin had in deze smoothie bowl, kon ik zo een paar stukken pakken. Wat ook nog super handig is, is om altijd bevroren bananen in de vriezer. Altijd fijn om deze te hebben als je smoothies of ijs gaat maken.

Ingrediënten:

  • 1 bevroren banaan
  • 2 koppen gesneden ananas
  • 1/2 kop kokosmelk
  • extra fruit en noten voor toppings (optioneel)

Bereidingswijze:

  1. Laat de banaan een nacht in de vriezer
  2. Ontdoe de ananas van de schil en snijd deze in kleine stukken
  3. Doe de banaan en ananas in de blender, gooi de helft van de kokosmelk erbij en zet je blender aan
  4. Voeg meer kokosmelk toe en blend het tot het een gladde mix is. Zorg dat het zacht en romig is
  5. Voeg meer kokosmelk toe om het wat dunner te maken
  6. Giet het in een bowl en voeg extra fruit toe als topping. Ik heb zelf aardbeien, ananas, passievrucht en zaadjes toegevoegd (chia en hennep)

Ik hoop dat je zult genieten van deze smoothie bowl en je je een beetje op een tropisch eiland waant :) Vergeet ook niet om mij te laten weten wat je ervan vond!