Van voornemens naar doelen naar daden

Fit & Training door fitgirlcode

Kerstboom de deur uit, kamerplant er in. De kerstkransjes, oliebollen en kaasplankjes maken in huize Finkelstein plaats voor een goed gevulde fruitschaal en groentelade. En dan bereid ik me mentaal voor op standaard kantoorpraat naast de koffieautomaat: "Heb je nog goede voornemens?" Als fitmama wordt er wel wat van je verwacht op dat gebied. Maar ik moet de collega's naast de koffieautomaat en jou iets bekennen. Ik doe niet aan voornemens.  WAT? Ik ben het met fithaters eens dat je voornemens toch niet kunt waarmaken. JE BENT SPRAKELOOS. Maar in plaats van lusteloos op de bank te blijven hangen en nog maar eens een zakje chips weg te werken (zoals een zakje Kettle salt and vinager, yum!) kies ik voor een ander alternatief. Bye bye voornemens, hallo doelen! 

De Sprint Triathlon

Ik heb mezelf 1 concreet doel gesteld, met een harde deadline: 16 juni doe ik mee aan de Sprint Triathlon van Rotterdam. Helaas kan ik me nog niet inschrijven om mijn beslissing nog resoluter te maken, maar hee, ik heb mijn status op het Facebook-evenement van deze triathlon wel veranderd van 'geïnteresseerd' naar 'gaat'. Dat is zo goed als hetzelfde, toch?  Die Sprint Triathlon is mijn reden om de komende zes maanden keihard te trainen. In een kersvers fit journal notitieboek (van Moleskine, die zijn het beste voor mijn motivatie) houd ik mijn plannen en mijn voortgang bij. Want die triathlon, die bestaat uit 500 meter zwemmen in open water (yuk!), 20 kilometer fietsen en 5 kilometer hardlopen. Elk onderdeel op zichzelf is misschien niet zo spannend maar bij elkaar is het een flinke inspanning. Want een 5 kilometer lopen met papbenen van het fietsen, dat heb ik nog niet eerder gedaan!  Die triathlon op 16 juli biedt mij heel veel kleine doelen en mijlpalen op de weg er naar toe: 500 meter borstcrawl kunnen zwemmen, 500 meter zwemmen in open water, een bepaalde snelheid kunnen fietsen, en nog veel meer! Genieten van die kleinere doelen en successen zijn voor mij echt belangrijk om het vol te houden. 

Zwembadzenuwen

Mijn eerste fitmama-daad van dit jaar was in het zwembad te duiken. Ik zal eerlijk zeggen: ik was best zenuwachtig! Vergelijkbaar aan sportschoolfobie, had ik last van zwembadzenuwen: vinden ze me niet pretentieus met mijn zwembril? Ben ik niet te langzaam voor de zwemmers in de snelle baan naast me? Hou ik het wel vol? Het was een pittige workout, zonder dat ik echt veel meters maakte. Maar hee: ik heb het wel gedaan. Dat schrijf ik op in mijn boekje! Volgende doel: op zoek naar zwemles voor volwassenen. Want ik moet en zal die borstcrawl volhouden. Basta.

Mijn fit journey bestaat dus nu uit de voorbereiding op die triathlon. Maar ook als je niet zo'n wedstrijddier bent als ik, dan is het stellen van doelen een hele handig truc om tot daden te komen en gezonde gewoontes te creëren. De Fitgirlcode guide kan je daar bij helpen! 

Wat zijn jouw doelen voor 2016? 

Xoxo - Irene.