Sprinter: Tinder voor fitness junkies

Fit & Training door roos-aduagyei

Sprinter: De must-have voor iedere Tinderlover die van sporten houdt. Met Sprinter zoek je namelijk naar een perfect match met een work-out buddy. Samen sporten is een enorme trend en het Zweedse merk Björn Borg speelt hier goed op in met hun eigen sport app.

Sweat, swipe, socialize

Sprinter is oorspronkelijk ontstaan als een soort parodie op Tinder. Om toegang te krijgen tot Sprinter moeten gebruikers fuel verzamelen door te sporten met de iPhone in de hand. Dit unlockt functies in de app zoals scrollen door gebruikers en instant messagen. Dit alles met de hoop om een perfecte match te vinden met je work-out buddy. Je kunt dus niet direct kijken naar wie er allemaal in de buurt zijn, je zult jezelf eerst goed in het zweet moeten werken!

Health Kit

De Sprinter app sluit direct aan bij de Health kit van Apple die al je gegevens verzamelt wanneer je een work-out doet. Dit gebeurt uiteraard alleen wanneer je je iPhone bij je houdt tijdens het sporten. Hoe meer je beweegt, hoe meer functies je ontgrendelt in de app.

sprinter

Bron: Workout.se

Socials

De app Sprinter maakt ook verbinding met je social media kanalen zoals Instagram en Twitter. Hier kun je foto's en video's van je of jullie work-outs delen. De app traceert je huidige locatie zodat je een work-out buddy vindt die wel in de buurt is. En je kunt ze natuurlijk ook even bekijken op Instagram om te checken of jullie dezelfde interesses hebben. Het maakt niet uit waar je woont, met deze app kun je overal op zoek naar een nieuwe work-out buddy.

Motivatie

Een extra duwtje in de goede richting is nooit mis. Bij het starten van een nieuw doel ontvangt de gebruiker motiverende notificaties op zijn/haar telefoon. Dat is altijd fijn!

Sprinter is gratis te downloaden in de Apple Store.

Wij zijn echt dol op samen sporten. Eerder vond je op #FITGIRLCODE al dit artikel over de leukste couple work-outs. Deze Sprinter app ga ik zeker weten snel uitproberen!