Waarom trampoline springen thuis hoort in jouw workout routine

Workout door lotte

In de afgelopen maanden heb ik, Fit Girl Lotte, samen met Caroline van Foodie-ness, Jordi van Fit Dutchies & David van Urban Runners, een aantal speciale sporten mogen uitproberen georganiseerd door Herbalife. Dinsdag 28 november stond de laatste work-out van de Herbalife extraordinary work-outs op het programma. Deze training volgde 3 andere ‘out-of-the-box’ trainingen op. Zo leerde we in de afgelopen maanden perfect uitgekiende sprongen landen tijdens een workshop free runnen, voelde we ons voor héél even gewichtsloos met Bungee Super Fly en realiseerde we ons dat Calisthenics naast niet uit te spreken ook bijna niet uitvoerbaar is (but seriously, thát hard). Voor de laatste training trok Herbalife nog één keer een vernieuwende work-out uit hun groene hoge hoed, ditmaal eentje met een (letterlijk) hoog fun-gehalte: trampoline fitness bij Jump XL in Rotterdam!

Voor iedereen die nu van die kleine, amper verende trampolines van een krappe vierkante meter en dat x30 voor zich ziet: dat was het dus niet. Gelukkig, als je het mij vraagt. Ik denk namelijk dat dat mijn beeld van trampoline springen namelijk voor altijd veranderd zou hebben. Nee, wij mochten ervaren dat een trampoline een doodnormale krachtoefening met lichaamsgewicht naar een hele andere dimensie tilt! Alvorens we hier aan begonnen kregen we eerst uitleg over alle Herbalife24 sportsupplementen onder het genot van een heerlijke Formula1 shake uit diezelfde lijn. Optimaal gevoed en overenthousiast betraden we de trampolines voor de warming up, en toen...

trampoline springen

Dood gaan, maar echt. Vooraf las ik al dat 10 minuten trampoline springen gelijk zou staan aan een half uur hardlopen. Alhoewel ik daar een tikkeltje sceptisch over was, was de keuze wel snel gemaakt als je het mij vraagt! De warming-up nam in totaal maar 20 minuten in beslag, maar na minuut 5 veerde ik al als een hijgend hert de ruimte door. Zweet overal en verzuren tot het gaatje.  De warming up bestond uit 15 minuten springen en 5 minuten vol pulserende squat-sits, lunges en c-sits. Compleet verhit rijkte we naar onze flesjes CR7 en na een korte rustpauze waren we helemaal klaar voor het échte spring- en vliegwerk! Basketballen in een trampoline half-pipe, tig trampolines met hindernissen, een luchtkussen, foampitten (JA, in meervoud!) en hele ninja parcoursen.

Een uur lang mochten we helemaal los & haalden we het kind in ons naar boven. Als kers op de healthy proteïne taart sloten we af met een soort estafette over de trampolines heen. Chaos. Meer kan ik er niet over zeggen. Maar man, wat was dit een toffe en heerlijke work-out! En dat zag er ongeveer zo uit:

trampoline springen

trampoline springen

trampoline springen

trampoline springen

Eenmaal klaar op de trampolines liepen we met zeebenen richting de lounge om daar te genieten van een chocolade Rebuild Shake. Ik heb het al vaker benoemd in mijn artikelen over de Herbalife supplementen, maar ik ben oprecht fan van deze shake. Hij is vol van smaak en bevat onwijs veel eiwitten en andere voedingstoffen die het herstel bevorderen. Een soort van wonder-chocomelk, that pretty much sums it all up! Nog een pluspuntje: ik heb koemelkallergie en kan deze shake zonder zorgen drinken. Hij laat zich het beste mengen met water, waardoor je dus alleen de calorieën van het supplement zelf nuttigt én het bakje poeder heel makkelijk mee te nemen is naar de sportschool waardoor je de shake direct na je work-out kunt nuttigen. Fijn toch!

Dat was hem weer voor dit jaar: na vier onwijs toffe extraordinary work-outs met Herbalife zijn wij weer helemaal verzadigd aan nieuwe work-out inspiratie én kick ass sportsupplementen. Calorieën verbranden kan op zoveel verschillende en super leuke manieren! Welke sport zou jou onwijs tof lijken om te doen? Of beoefen jij al een ‘extraordinary’ sport? Laat het weten in de comments!

Liefs,

Lot