5X Foamroller work-out video's

Workout door roos-aduagyei

Dat foamrollen belangrijk is, dat wisten jullie waarschijnlijk al. Maar erachter komen welke specifieke oefeningen goed voor je zijn, is vaak nog een lastig puntje. Gelukkig hebben we daar onze beste vriend: Het Internet. Ik heb een aantal hele fijne foamroller work-out video's voor jullie verzameld, waar jullie spieren me dankbaar voor zullen zijn. Let's roll, baby! 

Wat doet een foamroller precies?

Allereerst zal ik nog even kort samenvatten wat foamrollen nou eigenlijk inhoudt. Foamrollen verlost je als het ware van de knopen en verklevingen in de spieren. Wanneer je veel krachttraining doet, zul je merken dat je spieren verkort worden. Met behulp van een foamroller (of een massage) zullen de knopen verholpen worden. Daarnaast kan foamrollen ook nog eens je spierpijn verminderen. Je kunt vrijwel ieder deel van je lichaam masseren met deze roller dus het is een mega handige gadget voor iedereen die wat beter voor z'n spieren wilt zorgen!

Full body routine

In deze full body work-out routine laat Youtuber Jessica Smith zien hoe je in een kwartier al je spieren kunt masseren. Je kunt hem zowel vóór als na de work-out doen, maar hij is ook ideaal voor tijdens je rustdagen. Je masseert hiermee je zij, nek, rug, bovenrug, IT band (buitenzijde bovenbeen), billen en kuiten. Leuk detail: Let even op dat extreem schattige hondje dat de gehele work-out naast haar blijft slapen. TOO CUTE!

Hamstring work-out

Mijn hamstrings zijn na een heftige legday echt he-le-maal afgebrand. Traplopen is dan een dikke no-go, en ik moet altijd even de muur vastgrijpen wanneer ik op het toilet ga zitten. Nee, niet ideaal. Juist wanneer jij je benen pittig traint, kan het een goed idee zijn om deze hamstring foamroll video eens te bekijken. Wedden dat jouw benen je enorm dankbaar zullen zijn na deze massage sessie!

Foamrollen voor je armen

Deze foamroll video is gericht op de armen. Wanneer je deze work-out vaak herhaalt zul je merken dat je spieren daar soepeler gaan voelen. Deze work-out heeft iets weg van yoga en is daarom mega rustgevend. Deze moet je zeker eens uitproberen!

Pittige ab work-out met foamroller

Deze video laat zien dat je een foam roller niet enkel hoeft te gebruiken om te herstellen. Hij is ook uitermate geschikt voor een pittige ab work-out. Een sterke core is heel belangrijk en deze work-out zal je zeker helpen om die te krijgen. Ik ben vooral fan van de oefening die rond 1:25 begint. Wanneer ik die heb gedaan doet mijn buik de hele week nog pijn wanneer ik hard moet lachen, haha ;)

Rollen voor de zere onderrug

Pijn in je onderrug is iets waar veel meiden last van hebben. Te lang in dezelfde houding zitten is hier vaak de oorzaak van. Zelfs wanneer je niet veel sport is dit dus een oefening die je lichaam vast goed kan gebruiken. Wanneer je deze work-out een aantal keer gedaan hebt zul je merken dat de pijn in je onderrug vermindert. Ik vind hem zelf in ieder geval heel erg prettig!

Zo, en nu nog snel zo'n handige rakker scoren! Welke oefeningen doe jij zelf vaak met de roller?