Welk fruit kan je beter in de koelkast bewaren?

Food & Recipes door Chloe

Met dit zomerse weer kan het ook in huis behoorlijk warm worden. Bij hevige warmte zal je daarom waarschijnlijk ook meer in de koelkast bewaren dan normaal. Je pot Nutella verandert bijvoorbeeld eerder in chocoladesaus als je dit niet doet en ook fruit doen we vaker in de koelkast. Maar welk fruit kan nou wel in de koelkast en wat kan je beter in de fruitmand bewaren?

Fruit in de koelkast

Gooi jij altijd alles in de fruitmand? Dat is op zich heel logisch, maar wist je dat sommige fruitsoorten veel langer meegaan als je deze in de koelkast bewaard? Zo kan je dus een stuk langer genieten van je fruit en voorkom je dat je iets moet weggooien. Benieuwd welke fruitsoorten je in de koelkast kunt bewaren? Lees dan even mee.

Druiven

Druiven kunnen best snel bederven. Wanneer je deze buiten de koelkast bewaard blijven ze met mazzel zo’n 4 dagen goed. Maar bewaar je ze in de koelkast dan kun je er na een week nog steeds van genieten.

Appels

Van appels verwacht je misschien niet zo snel dat je deze ook in de koelkast kan bewaren. Toch blijven ze veel langer houdbaar. Bewaar ze bij een temperatuur van zo’n 4 graden en je kan er super lang van genieten. Appels blijven buiten de koelkast ook redelijk lang goed, dus mocht je ze veel eten, dan is het niet echt nodig. Koop je liever groots in? Dan is de koelkast een betere optie.

Zachte fruitsoorten

Dit doe je waarschijnlijk al, maar zachte fruitsoorten zoals aardbeien en frambozen kan je het beste in de koelkast bewaren. Deze fruitsoorten haal je in de supermarkt ook vaak uit de koeling. Wanneer je ze gekoeld bewaard kan je deze zo’n 3 dagen bewaren. Wil je er toch langer mee doen? Vries ze dan in. Dan kan je er vaak nog maanden mee doen.