Recept: Bloemkoolcouscous uit de Vegetarische Fitgirlcode Guide
Een van de goede voornemens van ons team was dit jaar om wat vaker vegetarisch te eten, met een Vegetarische en Vegan Guide moest dat tenslotte geen uitdaging zijn. We maken vaak recepten die geïnspireerd zijn op eigen Guides, maar er zijn er altijd een paar bij die tot absolute favoriet worden verkozen. Zo ook deze heerlijke bloemkoolcouscous!
Het leuke aan deze couscous is dat 'ie dus eigenlijk helemaal geen couscous bevat, je maakt dit namelijk van bloemkool die je fijnmaalt met een keukenmachine. Dit is een super makkelijke en vooral lekkere manier om een gerecht koolhydraatarm te maken. Met de falafel, groenten en kruiden er bij maakt het dat deze couscous een recept is waar iedereen van gaat smullen.
Ingrediënten
Voor 1 persoon:
- 150 gram bloemkool
- 5 falafelballetjes
- 1 tomaat
- 25 gram geitenkaas
- 60 gram olijven
- 1 ui
- 80 gram mais
- 1 knoflookteen
- kerriekruiden
Zo maak je het
- Snijd de bloemkool in kleine roosjes en maal deze in een keukenmachine fijn tot de bloemkool op couscous begint te lijken.
- Verwarm in een pan wat bakspray. Snijd de knoflookteen fijn, doe deze vervolgens in de pan en voeg de falafelballetjes toe.
- Voeg, als de knoflook goudbruin wordt, de bloemkoolkorrels met flink wat peper en zout en de kerriekruiden toe.
- Bak de korrels vervolgens 3-4 minuten aan. Schep wel af en toe door.
- Snijd de tomaat, geitenkaas, olijven, ui en munt in de gewenste grootte en voeg deze toe aan de pan.
- Roer het goed door elkaar en zorg ervoor dat alles goed warm is.
Voedingswaarden: kcal 442 | koolhydraten 44 | eiwitten 21 | vetten 20
Ben je na dit recept net zo enthousiast geworden als wij over de Vegetarische Fitgirlcode Guide en wil je meer van dit soort heerlijke vegetarische gerechten maken en tegelijkertijd aan je fit goals werken? Scoor de Guide van via deze link!