DEZE WINACTIE IS GESLOTEN. DE WINNAARS ZIJN GECONTACTEERD VIA EMAIL.

Ik ben dus absoluut niet lenig, vraag me niet om een been in m’n nek te leggen want dat gaat geheid mis. Ik kan nauwelijks mijn eigen tenen aanraken en krijg al bijna kramp bij het denken aan stretchen. Toen ik hoorde van het boek ‘Doe de split in 4 weken’ was mijn interesse natuurlijk meteen gewekt. Want eerlijk is eerlijk, ik zou best wel wat leniger willen zijn.

Dus werd het tijd voor een uitdaging, ik ga het boek lezen, alle oefeningen doen en zo (hopelijk) binnen 4 weken een split kunnen doen. Omdat ik geloof in de kracht van samenwerken, besloot ik dat ik dit niet alleen ging doen. Jij krijgt de kans om dit samen met mij te gaan doen. Ik ga namelijk samen met 5 Fitgirlcode lezeressen de challenge aan om de split in 4 weken te leren. Ben jij ook zo benieuwd of het jou ook lukt om dit voor elkaar te krijgen? Lees snel verder hoe jij kans maakt!

Waarom jij wilt gaan stretchen

Er zijn veel verschillende meningen over het nut van stretchen, maar wij geloven in ieder geval dat een kwartiertje goed stretchen na een lange dag werken zeker een groot aantal voordelen heeft. We zetten ze even voor je op een rijtje!

1. Stretchen zorgt voor een betere houding

Heb jij een kantoorbaan en zit je vaak helemaal voorovergebogen te werken aan je laptop? Dan is stretchen een heel goed idee. Je spieren voelen vaak een beetje verkrampt na z’n lange dag. Door te stretchen worden je spieren flexibeler en is het gemakkelijker om in goede houding te blijven zitten.

2. Door te stretchen verbetert je concentratie

Dit klinkt misschien een beetje gek, maar door stretchen verbeter jij je concentratie. Je focust je gedurende een paar minuten slechts op één ding en kunt je hierdoor de rest van de dag beter concentreren. Als je vaker stretcht, verbetert je concentratie uiteindelijk ook.

3. Je hebt minder stress door te stretchen

Tijdens het stretchen ontspannen niet alleen je spieren, maar geef je ook je hersenen even rust. Je focust je alleen maar op het stretchen en kunt hierdoor je hoofd even leegmaken. Gun jezelf een kwartiertje rust per dag om je stress te laten verminderen.

4. Stretchen verbetert je sportprestaties

Het is niet bewezen dat stretchen blessures kan voorkomen, maar door vaak te stretchen (bij voorkeur na je training) rek jij je spieren en kunnen ze hierdoor meer verdragen. Dit komt doordat je spieren langer worden en sneller zuurstof kunnen opnemen. Misschien moeten we dat stretchen toch wat serieuzer nemen. ?

De challenge

Vind jij deze voordelen van stretchen ook zo goed klinken? Dan heb ik goed nieuws, want zoals ik al vertelde maak jij kans om samen met mij de challenge aan te gaan! Ik mag namelijk samen met 5 lezeressen het boek ‘Doe de Split in 4 weken’ van Japanse yogadocent Eiko reviewen. Dit boek belooft dat iedereen in 4 weken de split kan doen, hoe stijf je ook bent. En dat met een paar simpele oefeningen per dag! Klinkt bijna te mooi om waar te zijn, he?

In het boek van Eiko vind je een schema waarmee je stap voor stap steeds leniger wordt. Alles wordt tot in de puntjes uitgelegd zodat je straks zonder enige moeite de split kunt doen. Je stretcht dagelijks en verbetert je lenigheid elke week een beetje. Op deze manier gaan we met z’n zessen samen het boek doorlopen en proberen we om in 4 weken de split te leren. Als jij wint, sturen we het boek naar je op en krijg jij de unieke kans om jouw verhaal op Fitgirlcode.nl te delen. Elke week hebben we even mailcontact en deel jij hoe het met de challenge gaat. Dit wordt dan samen met mijn review en die van de 4 andere lezeressen gepubliceerd, zodat iedereen onze vooruitgang kan volgen en zelf ook mee kan doen!

Zo doe je mee

Ben jij ook al enthousiast geworden? Doe dan snel mee! Dit kan heel makkelijk door je in te schrijven voor de nieuwsbrief met het onderstaande formulier. En wil je extra kans maken? Laat dan ook nog even een reactie achter onder deze blogpost, waarin jij vertelt waarom je deze challenge wilt doen.

Doe mee met de winactie

* indicates required
Ga jij samen met mij de uitdaging aan om in 4 weken de split te leren? Doe dan snel mee en wie weet word jij een van de vijf gelukkige winnaressen! Meedoen kan tot en met zondag 13 mei 2018, en de winnaars krijgen persoonlijk bericht. Niet gewonnen? Niet getreurd, want je kunt het boek ook heel makkelijk zelf scoren bij Bol.com. Door je vooruitgang met ons te delen op social media, kun je zo alsnog deelnemen aan de challenge. Doe je ook mee?

Disclaimer: dit artikel is in samenwerking met Kosmos Uitgevers geschreven. Dit verandert echter niets aan mijn mening, ik sta 100% achter dit artikel! ?

Recommended Posts

110 Comments

 1. Ook al sport ik zo’n 3 keer per week, stretchen is iets wat er vaak bij in schiet. Ik ben dan ook totaal niet lenig en kan amper de grond aanraken als ik mijn benen gestrekt houd. Het lijkt me dan ook super leuk om op deze manier leniger te worden!

 2. Kom maar op met die challenge, ik ben heel benieuwd of dit gaat werken. Vroeger kon ik al niet met gestrekte benen de grond aantikken en was toen al zo’n stijve hark. Ondanks mijn flexibele dansmoves ziet het rekken en strekken er bij de cooling down alles behalve flexibel uit. Ik wil deze challenge wel aan gaan!!

 3. Leuk idee! Ik heb een aantal jaar gedanst en was toen immens lenig, maar nu voel ik mezelf ook echt gewoon stijver en stijver worden met de jaren. Dit zou dus een goede steun zijn om het weer op te pikken 😀

 4. Ai dat van die ‘ik kan mijn tenen amper aanraken’ herken ik meteen en ik kan net als jij wel wat samenwerking en een stok achter de deur gebruiken (na wat loze eenzame pogingen). Alvast veel succes en ik hoop dat ik met je mee mag trainen en we superlenig worden!

 5. Dit klinkt zo relevant voor mij. Naast hardlopen doe ik ook aan pole fitness. Mede door het hardlopen zijn mijn benen vrij stijf en kan ik dus bepaalde oefeningen niet goed uitvoeren. De laatste weken train ik de upright split, waarin je een split maakt tegen de paal aan. Als ik mijn been al omhoog krijg, lijkt het eerder een driehoekje dan een mooie split. Dus ja, ik kijk jaloers naar de anderen die wel een split kunnen en ook de upright split doen alsof het niets is. Ik merk dat ik met alleen het stretchen tijdens de les niet veel lenige wordt (hardlopen maakt het effect direct weer ongedaan), dus het samen stretchen kan een goede stok achter de deur zijn om ook de split en daarmee mijn pole fitness skills enorm te verbeteren.

 6. Waarom ik de juiste kandidaat ben? En waarom ik moet winnen? Nou dat zal ik eens even vertellen 🙂
  Stretchen is echt zo belangrijk voor je lichaam. Vooral na het sporten, maar ook echt wanneer je veel stress hebt. Door mijn (toch best wel) stressvolle baan, is het voor mij extra belangrijk om dagelijks even die rust te zoeken en lekker te stretchen. Ik merk ook dat ik door het sporten en de stress steeds minder lenig wordt. Tijd voor verandering!!
  Waarom ik zelf nog niet veel aan stretchen doe op dit moment? Soms heb je gewoon even een duwtje in de rug nodig. Of een schema, waar ik me aan kan houden. Net als je gymbuddies die je meeslepen naar de sportschool wanneer je even geen zin hebt.
  Ik danste tot vorig jaar bij 2 wedstrijdteams. Maar nu ik ben gestopt, merk ik pas hoe lenig ik toen was… Het sporten compenseer ik nu in de sportschool, maar dat stretchen….
  Dus.. CHOOSE ME!!! (A)

 7. Dit is een challenge waar mijn gewrichten enthousiast van worden.
  Ik merk heel hard dat mijn beweeglijkheid erop achter uit gaat.
  Verschillende factoren liggen aan de basis: bureaujob, verkramping door stress.
  Wat mij tot nu toe al enkele sessies bij de chiropractor opgeleverd heeft.
  Dus als ik een andere manier kan vinden om wat soepeler te worden, dan ontvang ik die met open armen 😀

 8. Ik wil graag meedoen omdat ik tijdens het boulderen (klimmen zonder touwen) wel wat extra lenigheid kan gebruiken! Ik heb altijd de split willen doen (maar het lukt nooit) en ik merk nu dat het tijdens het klimmen wel verdraaid handig is als ik het wel zou kunnen.

 9. Dat wil ik wel eens zien, deze stijve hark heeft nog nooit een split gekunt dus ben benieuwd

 10. Oh dit is echt een actie voor mij! Ik sport, ik stretch, maar ik ben al mijn hele leven een stijve hark. Mijn tenen heb ik nooit kunnen vasthouden met gestrekte benen, en de split heb ik afgeschreven als iets wat gewoon niet voor mij is weggelegd. Dus ik ga graag de uitdaging aan!

 11. Ik zou dit heel graag leren! Ik wissel krachttraining af met Bodybalance lessen en doe thuis wel eens wat yoga oefeningen. Als ik de split kan, dan zou ik bepaalde oefeningen een stuk gemakkelijker/beter uit kunnen voeren!

 12. Deze stijve hark zou dit boek heel graag willen winnen! Ik doe aan paaldansen en dit zou mijn prestaties in de paal echt wel gaan helpen!

 13. Yeah. Al tijden bezig met stretchen ivm een blessure. Maar of het nu verbeterd?! Misschien lukt het mij met dit boek wel 🙂

 14. Ik kan deze prijs goed gebruiken omdat ik echt een stijve hark ben, haha! Ik merk dat ik steeds sterker wordt maar lenig helaas nog niet. Als ik deze prijs win maken jullie m’n vriend ook heel blij ?

 15. Heeeel graag zou ik de uitdaging met jullie aan gaan! Sinds ik studeer en niet meer op vaste dagen sport, is stretchen er een beetje bij in geschoten… hoewel ik tot vorig jaar heel lenig was, is daar nu nog weinig van over. Het lijkt mij een super kans om weer aan de slag te gaan met het stretchen! En een beetje extra concentratie voor tijdens het leren, kan ook geen kwaad 😉

 16. Oh damn ik vind dingen waar ik niet goed in ben al gauw frustrerend.. met hardlopen heb ik dit gelukkig overwonnen maar dat verdomde stretchen.. en laat dat nou net alleen maar belangrijker zijn naar mate je meer sport… als ik weer ns bij de fysio kom en die doet wat kleine checks dan moet ze volgens mij haar best doen om niet te lachen… ben echt een stramme tak. Ik ga eigenlijk liever 21km hardlopen dan dat ik 5 minuten stretch. Maar dit boek klinkt wel als een goede en leuke motivatie; ben superbenieuwd of het in 4 weken haalbaar is!

 17. Ik heb zelf een kantoorbaan en merk aan het eind van de dag dat de spieren in mijn rug en nek wat verkrampt aan voelen. Daarnaast doe ik 2 keer in de week mee aan een hardlooptraining, maar ook daar merk ik dat een beetje lenig zijn wel handig is zodat kramp voorkomen kan worden

 18. Vroeger zat ik op turnen, en toen kon ik het wel bijna, maar nooit echt gelukt.. helaas. Nu zeker 10 jaar later is er niks meer van te merken dat ik ooit geturnd heb hahaha. Ik zou heel graag die lenigheid weer terug willen, en dit lijkt mij de perfecte stok achter de deur om weer zelf aan de slag te gaan en mijn lichaam uit te dagen om dat stapje verder te gaan. Want die ondersteuning voor de lengte van mijn spieren zal me alleen maar goed gaan doen denk ik! 🙂 ik zeg yay!

 19. Toen ik 6 jaar was kon ik de spagaat en was het een ‘partytruc’ van mij om overal in een spagaat te springen (letterlijk springen, ouch!). Hoewel ik de split nooit gemasterd heb, lijkt het me zo gaaf op dat ooit nog eens in mijn leven te kunnen doen. Als kersverse dertiger moet dan nu dan toch de tijd zijn om het te leren!

 20. Ontzettend leuke, maar vooral interessante, uitdaging. Ik wil het wel eens zien…. Ik heb ooit een tijdje yoga gedaan met de bedoeling om leniger te worden. De docente had mij er vooraf ook van overtuigd dat het zou lukken. Ze had al “heel veel gevallen” gezien. Na een maand zou ik echt flinke progressie hebben gemaakt. Nou, mooi niet dus. Ik ben best een rampzalig geval. Als die split me lukt. lach ik me dood.

 21. Wat een ontzettend leuke challenge om tijdens mijn reis in Maleisië te doen! Met al dat reizen kan ik best wat stretchen gebruiken 🙂

 22. Deze challenge lijkt me erg leuk en zo heb ik een stok achter de deur.. Zo neem ik me meerdere keren per jaar voor om de sit, spagaat of handstand te oefenen totdat het lukt. Tot nu nog altijd afgehaakt omdat ik weinig progressie zag en er dus vanuit ging dat het me niet lukt. Met dit plan lukt het me misschien wel, de titel belooft immers heel wat!?

 23. Stretchen is iets wat ik veel te weinig doe! Ik ben alles behalve lenig dus dit boek zal me hopelijk een handje kunnen helpen!

 24. Stretchen doe ik echt veel te weinig. Dat blijkt ook wel want ik bent alles behalve lenig haha! En dat terwijl het zo belangrijk is en het mij ook super leuk lijkt! Dit boek zou mij wellicht dus een handje kunnen helpen!

 25. Ooo dat klinkt geweldig.
  En aangezien ik op kantoor werk klinkt het super

 26. Lenig worden is zeker een doel. Zeker nu dat ik weet welke voordelen het met zich meebrengt. Nu mijn testen en taken in het zicht zijn, kan ik zeker iets tegen de stress en het lang zitten gebruiken.
  Zelf heb ik ooit een poging gedaan om lenig te worden,deze is helaas toen mislukt. Met dit boek hoop ik het zeker te kunnen. Het leukste eraab is dat je het niet alleen doet!

 27. Sinds ongeveer een jaartje doe ik minimaal één keer per week yoga. Heerlijk vind ik het! Alleen die split.. dat blijft toch een dingetje. In mijn bovenlichaam best lenig, maar in de benen toch veel minder! Wat zou ik graag daar leniger willen worden en de split kunnen. Ook omdat ik een actief krachtsporter ben.

 28. Deze challenge is echt iets voor mij! Sinds 1,5 week begonnen met stretchen met als doel leniger te worden. Ik kom tot halverwege mijn schenen… Als voetbalchick is het ook niet zo gek dat ik korte spieren heb, maar dat wil ik heel graag veranderen! Op dit moment klungel ik maar wat aan en kan ik dus heel goed het boek gebruiken met een duidelijk en effectief stappenplan!

 29. Ik sport veel waaronder dansen. Daar stretchen we wekelijks maar die 5 a 10 minuten per week doet niet heel veel. Dit lijkt mij super om eens echt goed met het stretchen bezig te gaan.

 30. Toen ik als jong meisje turnde, was ik ontzettend lenig. Split, spagaat, het was geen probleem. Tot een jaar of 6 geleden kon ik nog de split 1 kant op. Tot op heden is dat helaas nooit meer gelukt. Het zou ontzettend tof zijn om me weer eens zo lenig te voelen!
  Liefs Marijke

 31. Het zou me ontzettend leuk lijken om mee te doen met de challenge. Ik wil al een hele tijd wat leniger worden en meer tijd besteden aan stretchen, maar waar te beginnen. Doordat ik geen idee heb waar ik moet beginnen, en doordat ik best wel stijf ben stel ik het steeds een beetje uit. Dit boek lijkt dus de ideale uitkomst. Ik doe aan thaiboksen waarbij lenigheid erg goed van pas komt, voornamelijk met de (high) kicks. In de les besteden we ook wel een beetje tijd aan strekken, maar als we te lang door gegaan zijn met trainen schiet dat er ook wel eens bij in helaas!

 32. Dit zou wel eens de perfecte stok achter de deur kunnen zijn om vaker te stretchen. Wat zeg ik, om überhaupt te stretchen. Ik weet dat het goed is, het veel voordelen heeft en sport prestaties alleen maar kan verbeteren. Toch “vergeet” ik het elke keer. Ik vind het namelijk helemaal niet leuk, er zit geen uitdaging aan, maar nu dus wel!

 33. Dit zou wel eens de perfecte stok achter de deur kunnen zijn om vaker te stretchen. Wat zeg ik, om überhaupt te stretchen. Ik weet dat het goed is, het veel voordelen heeft en sport prestaties alleen maar kan verbeteren. Toch “vergeet” ik het elke keer. Ik vind het namelijk helemaal niet leuk, er zit geen uitdaging aan, maar nu dus wel!

 34. Ik sport veel en word steeds sterker, maar tegelijkertijd ook steeds minder flexibel. Ik ben erg benieuwd of de challange ook in combinatie met andere trainingen haalbaar is en zou graag weer flexibeler worden.

 35. Op 2-2 dit jaar heb ik in een split second mijn benen ernstig verbrand met ruim een liter kokend water. Mijn eigen stomme schuld… Van fitgirl naar sitgirl. Nu na ruim 3 maanden kan ik het sporten weer opbouwen. Maar tjongejonge, waar zijn mijn spieren, conditie en ‘lenigheid’ (voor zover dat aan de orde was) gebleven. Dit zou een mooie challenge zijn om naast het opbouwen van kracht en conditie ook juist die stretch aan te pakken. Om eerlijk te zijn heb ik dat de afgelopen jaren vaak overgeslagen. Een nieuwe kans om alles opnieuw te kunnen starten en beter te worden dan ooit tevoren!

 36. Super leuk om met mijn 2 dochters mee te trainen, zij doen een balletopleiding en zijn lekker lenig! Nu ik nog!

 37. Lijkt me zo fijn dit boek! Ben echt een stijve hark en de laatste tijd super veel last van stramme/stijve spieren. Voel me soms net een oud omaatje.. haha

 38. Ik ben nu zo’n 2 jaar fanatiek aan het crossfitten, ik ben verslaafd! Alleen merk ik dat ik daar echt enorm stijf van ben geworden. Vroeger kon ik de split (nou ja… alleen met mijn linker been voor) Toen was ik nog lenig… Toen ik een jaar geleden geconfronteerd werd met het feit dat ik vooreen vrouw eigenlijk best wel stijf was ging er een knop om en vond ik dat ik daar toch eens wat aan moest gaan doen! Ik ben begonnen met rekken (wat in het begin heeeelemaaaaaaaal niet fijn was!) En merkte dat het eigenlijk wel bevorderlijk werkte voor heel mijn lijf en mijn sportprestaties. Hardlopen ging ineens een stuk makkelijker, en ook bij crossfit merkte ik de voordelen van rekken. Maar niet alleen met sporten merkte ik voordelen… Ook in de slaapkamer pluk je er de vruchten van en kun je ineens dingen die je voorheen niet hoefde te proberen! 😉 Ik ben heel benieuwd of het boek me inderdaad in 4 weken de split kan leren… en natuurlijk welke voordelen dit allemaal heeft in het dagelijkse leven! (en in de slaapkamer natuurlijk… )

 39. Ik zou heel graag de split leren omdat ik er een sport van heb gemaakt om verkeerd terecht te komen tijdens het rugbyen. Een flexibeler onderlijf zou pijnlijke situaties kunnen voorkomen. Heb alleen geen idee hoe ik de split leren zou moeten aanpakken…

 40. Aaaah wat een mega toffe actie zeg! Ik herken me enorm in je vehaal! Ik doe aan krachttraining en heb een kantoorbaan. Ik weet dat stretchen dan juist enorm goed is, dus ik probeer het wel steeds vaker te doen. Maar de split, lijkt wel een heel erg ver van m’n bed show. Ben dus echt super benieuwd of het (zelfs zo’n stijve hark als ik) gaat lukken om ooit een split te kunnen. Die uitdaging ga ik graag met je aan. #fingerscrossed #duimenmaar!

 41. Wat me het meest aanspreekt is de betere concentratie en het verminderen van stress. Als ik een volle week heel hard aan het werken of studeren ben, resulteert dat meestal in een flinke migraine door de stress! En aangezien ik net met mijn scriptie ben begonnen en ik hier de hele zomer aan mag doorwerken, lijkt dit me héél relaxed zo tussen door.

 42. Lijkt me enorm tof om de split te kunnen… Ondanks dat ik veel sport, blijft mijn lenigheid en motoriek toch ook een beetje achter. Graag doe ik mee :)!

 43. Ik ben altijd danseres geweest en daar nu ongeveer 2 jaar mee gestopt. Ik heb nooit de split gekund alleen was ik al wel erg ver door de oefeningenvan toen. Momenteel is al mn werk en vordering van toen verdwenen en ik zou dit graag terug willen. Als dat in 4 weken kan nou dan ben ik helemaal blij, want dar klinkt als een makkelijke weg.

 44. Beste fitgirlcode,
  Een tijd terug heb ik veel gestretcht, bijna elke dag. Met als doel de spagaat en de split te kunnen. Helaas is dit nooit gelukt. Daarom zou ik graag willen winnen om het met deze methode nogmaals te proberen. Tegenwoordig stretch ik nog steeds, maar op echt de split te kunnen heb ik na veel proberen opgegeven. Toch zou ik het nog steeds heel graag willen kunnen.

  Groetjes Maureen

 45. … Dit is de ideale challenge voor mij, ik ben wel toe aan een uitdaging! Dit is een leuke! Ik zou graag op alle genoemde vlakken mijzelf willen uitdagen. Ik zal een before en after foto sturen!

 46. Ja, dit lijkt me de perfecte challenge voor mij! Ik turn al ruim 17 jaar, maar kan helaas geen split doordat ik niet lenig genoeg ben. Het spierverkortende hardlopen wat ik doe helpt hier ook niet echt bij. Het lijkt me heerlijk om over vier weken de split te kunnen en het verbaasde hoofd van mijn trainer te kunnen zien. Spieren oprekken vind ik wel een heerlijk gevoel, dus wat dat betreft gaat het helemaal goed komen.

 47. Jaaaa deze challenge ga ik heel graag met je aan 🙂 Als mama van 2, waarbij de jongste net een jaar is kan ik wel wat stretching gebruiken! Ik heb vaker over dit boek gelezen en heb heel erg benieuwd hoe het in zijn werk gaat en of het mij gaat lukken de split te kunnen! Aan mijn inzet gaat het iig niet liggen!

 48. Als iemand met ADD is mijn concentratie niet heel geweldig en daarmee ondervind ik op school nog wel eens problemen dus het zou mij heel erg leuk lijken om dit te proberen en te kijken of ik voordelen ga ondervinden. Verder merk ik dat ik sinds ik kracht training doe gewoon een stuk minder lenig geworden ben dus kom maar op met die challenge ???

 49. deze challenge zou super zijn! Ook al sport ik 3 keer in de week, ik kan mijn tenen niet aanraken… dat zou toch geweldig zijn om te kunnen!! Ik heb ook chronische rugpijn, en ik denk dat dit zeker een beetje kan helpen omdat de boel dan allemaal wat losser gaat zitten. Ik ga duimen!!

 50. Ik zou graag mee willen doen aan deze actie. Waarom? Ik volg ongeveer 3 keer per week polefitness. Dit doe ik 3 jaar lang met plezier. Nu merk ik dat ik steeds meer verbeter in de sport, alleen wil ik nog leniger worden. Dit boek zal me vast kunnen helpen bij het verbeteren van mijn prestaties!

 51. Wat een super leuke challenge! En wat zou dit goed in voor mij…
  Stel je de stijfste hark ter wereld voor en doe dat in het kwadraat: that’s me! Ik loop hard, ik volleybal en ik sport 1 keer per week met een personal trainer, maar maakt dit alles me leniger, nope! Af en toe probeer ik een paar lessen yoga mee te doen, wat hilarische momenten oplevert. Wat zou het leuk zijn dat als ik weer een keer ga yoga-en dat er niet om mij wordt gelachen omdat ik weer eens omval omdat ik zo stijf ben.

  Nu werkt mijn werk ook niet mee. Ik werk in een ziekenhuis en maak de hele dag echo’s. Dus de hele dag in een zelfde onnatuurlijke houding, waardoor mijn stijfheid nog meer wordt aangewakkerd.
  Wat zou het fijn zijn als ik de mogelijkheid zou krijgen om mee te mogen doen aan de challenge. Ik ben er klaar voor.

 52. Ja, dit wil ik! Al heb ik mijn hele leven lang klassiek ballet gedaan, sinds ik een jaar of 2 geleden hiermee ben gestopt is die lenigheid ook snel verdwenen… Ben nooit extreem lenig geweest, maar ik baal er toch wel van dat ik nu echt een stijve hark ben geworden. Zou toch leuk zijn om die lenigheid terug te vinden (en nu echt goed!) met deze toffe winactie. 🙂

 53. Altijd al de split willen kunnen maar nooit geweten hoe.. ?

 54. Wauw! ik ben helaas mijn hele leven al een stijve hark geweest, en wil al jaren lang graag lenig zijn. Mijn hart ligt bij Jazz en ballet, maar helaas doordat ik niet lenig ben, nooit op spitzen kunnen dansen en uiteindelijk ook maar gestopt met jazz omdat het niet meer natuurlijk aanvoelde en het steeds lomper leek. Ik zou het zooo graag weer op willen pakken maar daarvoor zou ik wel wat leniger moeten zijn. Dit is natuurlijk de ultieme kans. zelf lukt het me niet, dus ben benieuwd hoe het met dit boek wel lukt!

 55. Ik ben zo lening en flexibel als een houten plank, dus dit zou echt een uitkomst zijn!! Op de een of andere manier schiet dat stretchen er toch vaak bij in, kei zonde.

 56. Hallihallo, ik wil heel graag meedoen met deze challenge omdat ik na rug- & heupproblemen yoga ben begonnen en daar ik niet echt resultaat mee boek.
  Ik ben dus superenthousiast om deze uitdaging aan te gaan!!!
  Ik vertrek binnenkort naar Ibiza en heb daar veel tijd én plaats op de oefeningen te doen. Op het dak van de b&b, bij opgaande zon ?
  Hopelijk tot binnenkort!
  Groetjes Heidi

 57. Ik ben 3 jaar geleden overgestapt van de horeca naar een kantoorbaan. Ben wel meer gaan sporten, maar dit is iets waar ik mij nog nooit mee bezig heb gehouden! Ben super benieuwd!!

 58. nou waarom ik dit boek moet winnen
  is omdat ik serieus nooittt sport en ik daar absoluut ook geen zin in heb maar ik we een beetje lenig wil zijn
  dus dit boek zou echt ideaal zijn
  en hoe leuk is het om met de andere winnaressen onze ervaring te mogen delen.
  en wie wil er nou niet de split kunnen is toch altijd wel al een droom geweest van iedereen ❤️

 59. Hoi! Ik zou dit supergraag winnen omdat ik veel aan krachttraining doe, ik probeer wel te blijven strechen maar vind het moeilijk. Hiermee zou ik mijn flexibiliteit vergroten en kans op een blessure verkleinen. Een topactie! ??

 60. Ik wil deze challenge doen, want ik was er vorige zomer mee begonnen. Helaas kreeg ik een whiplash door een ongeluk dus ik heb een halfjaar tot driekwartjaar niet mogen trainen. Nu zou ik het wel weer willen gaan proberen door elke dag een aantal oefeningen te doen om lekker te stretchen. En tips hierbij zijn natuurlijk altijd welkom!!!

 61. Ik zou heel graag de split willen leren omdat ik een mega stijve hark ben. Ik ben nu eindelijk op een gewicht waarbij ik juist dit soort dingen kan gaan doen. Mede dankzij het eetschema van de fitgirlcode kon ik zo ver komen. Nu is het tijd voor de volgende stap: de split!!

 62. Na vele pogingen tot het leren van de split en de spagaat heb ik het elke keer gefrustreerd opgegeven. Hoe gaaf zou het zijn om op mijn 19e als nog mijn kinderdroom waar te maken 🙂 lijkt me heel tof om samen deze challenge aan te gaan en mijn ervaringen te kunnen delen, om hopelijk zo ook andere meisjes te kunnen inspireren. Als ik het kan, kunnen zij het ook wel!

 63. Een nieuwe challenge….altijd goed! Met name omdat ik veel krachttraining doe is strechen net zo belangrijk, alleen schiet het er helaas vaak bij in. Resultaat: korte spieren en zo stijf als een hark. Hier moet verandering in komen, dus kom maar op!

 64. Ik heb geklikt op inschrijven, maar zie verder niks gebeuren dus hoop dat het goed is gegaan.
  Ik zou super graag mee willen doen!
  Ik ben vroeger heel lenig geweest en vind het ontzettend jammer dat ik dit niet meer ben.
  Dit klinkt als een super kans om die oude gewoontes weer terug te krijgen en jezelf even lekker te kunnen ontspannen door je ‘in elkaar te vouwen’.
  Ik hoop dat ik mee kan doen 🙂

  • Hi Kayisha, leuk dat je meedoet met de winactie! Wanneer je bij het formulier dit artikel op “inschrijven” hebt geklikt, krijg je een email op het opgegeven emailadres waarin gevraagd wordt je deelname te bevestigen. Als je daar op klikt verschijnt er een bevestigingsscherm en zodra je daar klikt op de knop verschijnt er “Dankjewel voor jouw bevestiging!”. Dan weet je zeker dat je deelname goed is doorgekomen. ? X Anne

 65. Ik oefen al jaren de split en iedere keer als ik er bijna bent dan lukt het niet of is me motivatie weg of krijg ik een blesure dus ik zou graag dit boek winnen en samen met andere deze uitdaging aangaan, dit geeft me weer net nieuwe motivatie aangezien ik echt super stijf ben geworden, en het moeilijker wordt nu ik al in de 30 ben,dus ik zou graag winnen

 66. Ik ben redelijk flexibel maar de split is me nog nooit gelukt! Een spagaat lukt me nu nog steeds redelijk aardig na 11 jaar dansmarieke te zijn geweest maar een split…. Na 100 pogingen gedaan om hem te kunnen met verschillende stretch methodes maar telkens leverde het weinig resultaat. Ik ben heel nieuwsgierig of het nu dan eindelijk zou gaan lukken! Ik wil hem namelijk al zo lang kunnen!

 67. Ik heb mezelf ooit aangeleerd om mijn been in mijn nek te kunnen leggen, maar toen was ik 10! Dat lukte me overigens wel binnen een week.. Inmiddels ben ik 30 en bij mijn crossfit box wordt weinig gestretcht. Super zonde! Tussen al dat crossfit geweld spring ik er nooit echt uit, behalve als er wel een keer gestretcht moet worden. Dan kom ik ineens verder dan de rest, maar dat zegt misschien meer over de rest dan over mij. 😉 Ik zou het briljant vinden als ik daar over vier weken in de split kan schuiven! Wie weet krijg ik ze dan zo ver om stretchen vaker op te nemen in onze trainingen. Ik zeg: “Spread the stretch!”

 68. Ik merk dat ik steeds stijver wordt, en tja ook ouder, helaas…… Ik vind het fijn om met sporten “gewoon” mee te kunnen doen.

 69. Ik heb ballet gedaan, doe yoga en ben algemeen toch redelijk sportief, maar de split heb ik nooit gekund… zou dat eindelijk wel eens willen leren!

 70. Ik ben zo stijf ik kan amper m’n veters strikken… Ik kan wel een beetje hulp gebruiken om wat soepeler te worden haha

 71. Een paar jaar geleden leek de grond aanraken met mn handen met gestrekte benen een onmogelijke opgave. Nu ik wekelijks stretch tijdens mijn paaldans lessen merk ik zoveel vooruitgang! Die grond raak ik nu met gemak aan maar een split is toch nog wel een beetje een ver van mn bed show. We stay positive and we keep trying! Het zou echt heerlijk zijn om een beetje extra hulp te krijgen met dit boek

 72. Een fantastische uitdaging!
  Stretchen is iets wat je snel vergeet of laat varen na de training terwijl dit een belangrijk onderdeel is.
  Mij lijkt het heerlijk om hierin een gewoonte te creëren.
  En mijn vriend zal stiekem ook meedoen denk ik.

 73. Ja, lijkt me leuk! Dat is zoiets wat ik nooit heb gekund, zelfs niet als kind. Het laatste jaar ben ik ook bijna voortdurend geblesseerd geweest, misschien kan ik hiermee dan weer eens eindelijk iets voltooien zonder dat ik weer met de brokken zit? ?

 74. Ik zou dit boek ontzettend graag willen winnen omdat ik nou al een tijdje bezig ben met yoga in de hoop wat flexibeler te worden maar ik merk er nog weinig van haha. Dit boek komt als geroepen!

 75. Hoi, ik wil heel graag deelnemen omdat ik al lang op zoek ben naar een ‘vaste stretchroutine’. Ik moet dus niet meer overtuigd worden van het belang en/of de voordelen van stretchen, maar heb wel wat discipline nodig… ?

 76. Ik kan verandering, een doel, competitie en meer stretchen zeker gebruiken. Niet alleen lichamelijk maar vooral geestelijk na een operatie, complicatie en ontsteking. Mooi doel om beter de zomer in te gaan en van dit jaar alsnog een mooi sportief jaar te maken!!

 77. Poeh! Mooie uitdaging. Klinkt leuk, maar ik kan me echt niet voorstellen dat ik dit kan leren, laat staan in 4 weken!!! Lijkt me geweldig om te kunnen, maar volgens mij eerder een mooie droom dan realiteit voor mij…

 78. Als er iemand niet lening is dan ben ik het wel.. Het is draatdte jaren erger geworden door veel krachttraining en weinig stretchen. Het schiet er eigenlijk altijd bij in. Wat ik best een beetje onhandig vind van mezelf nu ik de voordelen ervan op een rijtje zie. Maar tijd om daar verandering in te brenhen en deze challenge is daar perfect voor!!!

 79. Ook al dans ik al een paar jaar en doe ik aan paaldansen, het lukt me niet om lening(er) te worden. Ik stretch regelmatig dus in 4 weken de split kunnen klinkt als muziek in m’n oren! Ik zou heel graag willen ontdekken of dit werkt 🙂

 80. Ik heb al wel eens eerder het voornemen gehad om het te leren.. Helaas is het er nooit van gekomen.
  Nu ben ik al met de handstand gaan oefenen om minimaal 10sec stil te staan zonder hulp van een muur oid en dit is gelukt(:! Tijd dus om deze nieuwe uitdaging aan te gaan. Super leuk ook dat je begeleidt wordt, want vaak heb ik dat met dit soort challenges echt nodig… sporten doe ik elke dag dus kan ik mooi oefenen in de sportschool (:
  Ben benieuwd! Zou het echt super tof vinden als ik het straks kan

 81. Vroeger geraakte ik gemakkelijk met mijn handen plat op de grond wanneer mijn knieën gestrekt waren, momenteel is dat ergens halverwege mijn onderbenen! Ik merk dat ik niet de enige ben met dit probleem in onze vriendengroep! Als ik de challenge mag aangaan; maak ik de rest ook warm om na 4 weken de split te kunnen!

 82. Woehoee altijd leuk zo n challange ben superbenieuwd of deze stijve hark lenig kan worden en of mijn sportprestaties beter kunnen worden! Im in!!

 83. Ik ben nooit lenig geweest, terwijl ik een lange tijd an show dans heb gedaan. Toen dacht ik altijd, sommige mensen hebben het gewoon niet in hun… Ik wil deze gedachtegang graag veranderen! Ben heel benieuwd!

 84. Stretchen is iets wat ik heel vaak vergeet, met als resultaat … Drie dagen geen trappen kunnen doen of amper je eigen schoenen kunnen knopen. Ik kan wat extra lenigheid en een stretchibg routine gebruiken

 85. Oeh dit zou ik zo vraag winnen!
  Ik sport 3 a 4 keer per week, heb een kantoor baan en een slechte houding. Ik probeer na iedere training te stretchen maar heb vaak geen idee wat ik eigenlijk doe en klooi maar wat aan. Daarnaast lijkt het me heerlijk wat handvaten te krijgen om door middel van stretchen minder last van mijn rug te krijgen. Fingers crossed!

 86. Eigenlijk geloof ik niet dat dit kan! Dus ik bewijs graag het tegenovergestelde! Ik probeer al jaren leniger te worden. Als kind bij het jeugdcircus, daarna met paaldansen en yoga. Maar helaas nooit gelukt! Zou toch fantastisch zijn als het met dit boek lukt om de split te kunnen!

 87. Omdat je op je 34e prima nog de split kunt leren! En ik mijn lijf graag wat meer vrijheid wil geven. Let’s stretch!

 88. Ik train 4 a 5 keer in de week. Dit is dan puur krachttraining, waarbij je sterk maar ook stijf wordt. Dit boek lijkt me daarom de ideale kans om lenig te worden.

 89. Ola fitgirls,

  Het lijkt mij super leuk om mee te doen aan deze challenge.
  Ik ben de laatste weken ook bezig om wat meer healty te leven. Eigenlijk heb ik er nog best wel plezier in ook. Nieuwe gerechten uitproberen en ik ben weer aan het trainen, om voor de 2e keer een halve marathon te gaan lopen. Het is ongelofelijk hoe snel je conditie achteruit gaat als je even niks meer doet.
  Deze challange zal mij alleen maar meer motiveren om door te gaan op deze manier. Lenig ben ik niet, dus dit is zeker een uitdaging voor mij. Ik doe graag mee!!

  Greetz Rox

 90. Ik ben eigenlijk net begonnen met het omgooien van mijn manier van leven. Ik ben pas weer begonnen met een sportschema en ik let ook steeds meer op mijn voeding. Ik merk echter wel dat ik erg stijve spieren heb en ik wil dat graag veranderen. Ik wil graag met deze challenge meedoen om alvast een goed begin te maken 🙂

 91. Als haardloopster kan ik wel wat lenigheid gebruiken, dus laat maar komen die challenge. Mijn dochter (synchroonzwemster) wil héél graag meedoen!

 92. Ik doe al een hele tijd ballet toch wordt ik Maarn niet leniger. Ik zou graag oefeningen hebben die mij effectief kunne helpen naar een lenig lichaam. De oefeningen in het boek zien er alvast super tof en relaxeerend uit en ik ben super enthousiast om het te proberen!

 93. Wauw! Ik ben hier echt mega benieuwd naar! Zou inderdaad graag wat leniger zijn (stijve hark).. Daarnaast is het verbeteren van je houding en zijn verbeterde sportprestaties natuurlijk nooit vervelend!

 94. Ik heb een dochter van 8, en zij kan de perfecte split. Ik zou het zo leuk vinden om heel actief te stretchen gedurende 4 weken en haar dan te kunnen verbazen dat ik de split ook kan!
  Al die andere voordelen zoals stressvermindering, concentratieverhogend, betere houding,… zie ik ook wel zitten!
  Stretchend zomer 2018 induiken!

 95. Ik doe mee! Altijd op hakken lopen in combinatie met hardlopen waarbij mijn kuiten steeds strammer worden lijkt me dit een hele goede toevoeging!

 96. Een tijdje geleden ben ik al begonnen met stretchen na het sporten en toen ben ik al veel leniger geworden! 🙂 Helaas merk ik nu wel dat ik nauwelijks meer vooruitgang boek.. waarschijnlijk omdat ik elke keer dezelfde oefeningen doe… daarom ga ik graag de uitdaging aan!! ?

 97. Familie en vrienden zullen niet meer bijkomen als ze horen dat IK lenig ga proberen te worden; ik ken niemand met minder stretch in z’n lichaam dan ik. Daarom ga ik graag de uitdaging aan: als het mij lukt, dan lukt het echt íedereen!

 98. Ik sport veel, en kan soms best wat meer lenigheid gebruiken, vooral omdat ik er ook naast hardloop, en merk dat mijn stretchen lang niet altijd gaat zoals ik wil. Maar juist daarom ben ik enthousiast, en erg gemotiveerd, om als stijve hark deze challenge aan te gaan!

 99. Jaaa! Dit wil ik proberen! Zelfs mijn fysio zegt dat ik een stijve hark ben. Ik hou van stretchen. Doe het vaak en kan er veel beter door slapen. Dus heb je een stijve hark nodig om te kijken of het echt binnen 4 weken lukt? Ik meld mij graag aan! Liefs Lorraine

 100. ik ben totaal niet lenig. kamp met zoveel mobiliteitsissues. als fanatieke crossfitter frustreert dit enorm.. lijkt mij een enorme leuke uitdaging waar ik zeker iets aan heb. #fingerscrossed!

 101. Vroeger heb ik lange tijd geturnd en toen was een split helemaal geen probleem.. totdat ik mijn lies verrok, daarna is mijn lenigheid snel bergaf gegaan, spijtig genoeg! Ik ben wel benieuwd of het boek echt werkt! Spannend!

 102. Wat een leuke winactie! Kom maar op met die uitdaging! ? zo maak ik elke dag weer even tijd voor mezelf na een drukke werkdag

 103. Het zou mij echt geweldig lijken om leniger te worden! Ik ben pas begonnen aan mijn fitjourney en als iemand die vooral kra httraining doet in de gym, is het goed om vaker te stretchen. Hopelijk gaat dat lukken met deze challenge!

 104. Ik sport ongeveer 5 keer per week en sinds 3 maanden ook 1x in de week yoga, omdat ik merk dat door het sporten m’n spieren korter worden. Toch lijkt mij het ook fijn om thuis aan de slag te kunnen, waar tot nu toe nog de motivatie soms goor mist omdat ik niet weet wat goede boeken en of apps daarvoor zijn.

 105. Ik doe 1-2 keer in de week aan yoga gedurende nu bijna 3 jaar. Ik merk dat ik hierdoor fysiek veel flexibeler ben geworden, maar ook mentaal. Ik heb hierdoor ruimte gecreëerd voor mezelf om hardlopen op te pakken en zit veel lekkerder in mijn vel. Het helpt me in het dagelijks leven relaxter om te gaan met confrontaties en situaties als uitdaging in te zien zodat ik hier een positieve draai aan probeer te geven. De uitdaging om nog leniger te worden ga ik graag aan, het houd mij en mijn lijf jong ♡

 106. Ik hou wel van een sportieve uitdaging.. zo heb ik in een ‘brainfart’ ooit besloten de marathon te rennen, hier hard voor getrained en het is me gelukt! Van deze trainingen word je nogal stijf, dus ben zo benieuwd of deze challenge zou lukken!

 107. Yea cool! Omdat ik niet al te hard kan sporten vanwege mijn gezondheid (waar ik behoooorlijk van baal omdat ik dat superlekker vind) lijkt me dit echt een supertoffe uitdaging. Zeker met de gedachte erbij stapje voor stapje vd ene nd andere kant te komen (iets waar ik mee bezig ben ;))! Volmomdig: ja, ik wil (winnen&leren!)! Lieve groet! Jani

 108. Omdat ik vind dat je dat als man ook best mag kunnen


Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.