Versla die winter en blijf hardlopen!  

door michelle-den-elzen

Doe jij met hardlopen ook altijd aan een winterstop? Als de dagen donkerder worden (zeker nu de wintertijd weer is ingegaan!) kan het best tricky zijn om buiten te gaan sporten. Allereerst is er die falende motivatie, want: regen, kou en modder. Maar daarnaast is er ook het probleem dat je minder wordt gezien in het donker, en dat is hartstikke eng.

Dat het nu eerder donker is, betekent voor veel meiden het einde van het hardloopseizoen. De nadelen van hardlopen in de herfst en winter lijken bijna groter dan de voordelen. Er is de snijdende kou, die regen waardoor je tot je ondergoed doorweekt bent en je kunt na elk rondje je schoenen afspoelen door alle modder die erop is gespat. Niet heel uitnodigend om naar buiten te gaan dus, want je kunt ook binnen op de bank liggen of warm in de gym op de loopband trainen? Maar wie een buitensporter is, weet dat die frisse wind en afwisselende omgeving toch wel lekkerder zijn dan binnen naar een televisiescherm kijken. En dus wil je het liefst toch buiten sporten.

Asics

ASICS weet dit als toonaangevend hardloopmerk als geen ander en besloot haar verantwoordelijkheid te nemen. Geen verkeersongelukken meer doordat sporters ASICS-kleding dragen, moeten ze gedacht hebben. Want het designteam is achter de tafel gekropen en een heeft een te gekke collectie ontworpen: de 360 Protection lijn.

GOED BESCHERMD

Deze herfst/winter lijn bestaat eigenlijk uit twee (of drie, als je de schoenen meetelt) categorieën: Motion Therm en Motion Protect. Motion Therm is de onderste laag kleding, die je lekker warm houdt door de isolerende werking. Motion Protect is je waterafstotende, reflecterende en goed ademende buitenlaag. En eh, die schoenen dan? Dat zijn de GT-2000 4 Lite-Show Plasmaguard: water en modder glijdt hier zo vanaf door de speciale topdeklaag. Ideaal!

Met zo’n uniform kun jij die herfst en winter wel verslaan. Kou en regen kun je aan door die beschermende kleding, en (hoewel je natuurlijk altijd goed moet opletten!) over je zichtbaarheid hoef jij je ook niet meer druk te maken. Door alle reflecterende elementen op de kleding en schoenen word je direct gespot door automobilisten.

WIN EEN 360 PROTECTION JACK

Leuk extraatje! Jij kunt nu een 360 Protection Jack winnen! Laat op social media met #ASICSwintertijd en #fitgirlcode zien dat jij ook in de winter blijft hardlopen.

Heb jij ook altijd last van een herfstdip als het gaat om hardlopen, en komt dat ook door de kou en het donker? We zijn benieuwd of de 360 Protection lijn jullie kan helpen om toch de straat op te durven!

Disclaimer: dit artikel is in samenwerking met ASICS gemaakt. Dit verandert echter niets aan mijn mening, ik sta 100% achter dit artikel. :)