Zo kun je gezonder koken
Veel mensen kiezen ervoor om gezonder te leven, en hierbij hoort natuurlijk ook gezond eten. Mensen gaan bijvoorbeeld op dieet of zoeken gezondere recepten. Echter zijn er ook een paar aanpassingen die je kan maken in de keuken waardoor je automatisch gezondere gerechten maakt. De volgende tips kunnen erg helpen wanneer je gezonder wil koken.
#1. Gebruik goede pannen
Heb jij ook van die pannen waar je elke vijf minuten olie bij moet toevoegen? Dat is erg vervelend en frustrerend, zeker omdat je dan uiteindelijk een stuk meer olie of boter toe moet voegen dan je zou willen. Wat hier een oplossing voor is, zijn pannen met een anti-aanbak laag. Zo kun je een pannenset halen waar alle pannen een anti-aanbak laag hebben. Vooral koekenpannen hebben dit probleem vaak en koekenpannen met een anti-aanbak laag zal je dus gemakkelijk vinden. Door deze laag blijft niks aan de pan plakken en hoef je weinig tot geen olie meer te gebruiken. Erg handig dus, en als je een beetje wat gezonder wil koken is dit dus ook aan te raden.
Ook een manier om dit op te lossen, is door het eten klaar te maken in een airfryer of in de oven. Op die manier hoef je namelijk helemaal geen gebruik meer te maken van extra olie of boter. In de oven zijn allerlei gerechten klaar te maken, en je kan hier eindeloos veel kanten mee op.
#2. Volkoren producten
Wist je dat volkoren producten erg gezond zijn, en er bovendien voor zorgen dat je sneller vol zit en je op die manier dus ook minder hoeft te eten? Door jouw pasta te vervangen met bijvoorbeeld volkoren pasta en door volkoren rijst te eten maak je al grote veranderingen, ook al lijkt het niet een groot verschil te zijn. Combineer je dit met genoeg groente en bijvoorbeeld iets van vlees of een ander product met veel ijzer, heb je al een erg gezonde maaltijd.
#3. Niet te veel zout
De meeste mensen houden ervan om hun eten goed te kruiden. Maak je echter veel gebruik van zout? Dit is niet heel gezond en in overmatig gebruik op lang termijn ook niet goed voor je gezondheid. Probeer daarom niet te veel zout aan het eten toe te voegen wanneer je aan het koken bent. Maak je gebruik van kruiden waar al zout in zit? Voeg dan niet te veel (extra) zout toe. Je kan het eten gewoon prima op smaak krijgen met andere kruiden.