PROBEER EEN VAN ONZE FITGIRLCODE GUIDES

Bekijk Guides
Fit

Zo spring jij met volle energie uit bed!

Het klinkt simpel en dat wordt het straks ook voor jou: eerder opstaan om te sporten. Iedere ochtend je bed met volle energie uitspringen en met een glimlach op je gezicht beginnen aan je ochtend workout.

In deze laatste column vertel ik je de laatste stappen van mijn Dear Good Morning succesformule.

Het klinkt wellicht raar als je mijn vorige column hebt gelezen. Daar schreef ik over het wondermiddel slaap en hoe belangrijk het is om voldoende slaap te hebben. Nu schrijf ik dat je eerder uit bed moet gaan. Huh?

Bepaal zelf je tijd

Laat het duidelijk zijn dat je altijd eerst moet kijken naar je eigen slaapbehoefte en die ten alle tijden mag waarborgen. Zonder een goede nachtrust word je ook geen succesvol ochtendmens. Maar neem nou eens je ochtend onder de loep. Hoe lang blijf jij nog in bed liggen voor je echt uit bed gaat? Hoe vaak snooze jij? Hoe vaak pak jij je mobiel erbij om in bed nog even social media door te scrollen. Of werd je een uur geleden eigenlijk al uitgerust wakker maar heb je toch nog geprobeerd te gaan slapen, omdat het voor je gevoel te vroeg was.

Het doel is om eerder opstaan om te sporten, te bewegen. Hoeveel eerder mag je dus helemaal zelf bepalen. Je kan beginnen met 5-15 minuten eerder op te staan. Dit is een makkelijke stap én niet gevaarlijk voor je wondermiddel slaap. Maak met jezelf een afspraak hoeveel eerder je uit bed gaat.

15 seconden

Als je eenmaal weet hoeveel eerder jij gaat opstaan voor je energieke ochtend moment, is het tijd dat je ook echt in actie komt. Hoe meer twijfels, hoe lastiger. Dus: niet nadenken en gewoon doen. In mijn boek zeg ik elke keer: niet zeiken gewoon doen, want zo voelt het echt! Als je iets wilt dan mag je jezelf ook een schop onder je kont geven. Tel tot 15 seconden zodra je wakker wordt en sta binnen 15 seconden naast je bed, heb je je lichten aan gedaan, ben je in de badkamer water in je gezicht aan het gooien en het belangrijkste: geef je jezelf een schouderklopje!

Ochtendmensen denk eerst aan zichzelf

Door uit bed te springen om eerst je eigen moment te pakken voordat je iets energieks gaan ondernemen, ben je eerst met jezelf bezig. Ik geloof erin dat je daardoor ook veel beter in vel zit en met anderen kan werken. Eerst jezelf dan de rest. Hoe beter jij die ochtenden pakt, hoe energieker, fitter, mentaal sterker, gelukkiger en succesvoller je wordt. Dit komt omdat het jou zelf lukt om eerder uit bed te gaan, dit is je eigen keuze en elke ochtend begin je dus al met een overwinning. Je loopt de wereld voor, en je bent alleen bezig met datgene wat jij leuk vindt. Mentaal zal het je verbazen. De eerste focus ligt bij jezelf om de wereld mooier en beter te maken, inclusief jezelf.

De succesformule maak je compleet door: beter slapen + eerder opstaan + fitter worden = meer motivatie. Die laatste zal je gaan ervaren wanneer je doorpakt en elke succesvolle energieke ochtend viert.

Win mijn boek!

Wil je nou nog meer lezen over de ochtend, over de succesformule en ontvang je graag opdrachten om zo snel mogelijk aan de slag te gaan? Ik mag aan jullie Fitgirlcode lezers vijf boeken weggeven(!!). Hoe kan jij er eentje winnen?

1. Volg @fitgirlcode & @deargoodmorning op Instagram.
2. Schrijf je hieronder in voor de nieuwsbrief.

Succes en laten we samen gaan voor energieke ochtenden! Deel je jouw ochtendactiviteiten met mij?

Liefs Lienke

Plaats een reactie

Comments

 1. Annemarie

  Het liefst ga ik sochtends een rondje wandelen in het Kralingse bos en dan een lekkere cappuccino bij m’n favoriete tentje ‘Jordy’s bakery’ in Rotterdam 😍😍

 2. Floor Mulder

  Meeste ben ik het eerste uur van de dag ‘grumpy’, hier moet verandering in komen

 3. Lise Hargot

  Fan van de FGG waar je geen attributen nodig hebt bij je work-out. Zalig! Graag doe ik mee aan de wedstrijd voor het boek Dear good morning omdat mijn zoontje van 2 vol energie zit s’ochtens en ik helaas niet 😉 Onze kapoen zal jullie heel dankbaar zijn voor een fittere mama en papa s’ochtends.

  • dwsaar

   Ik zou het zo fijn vinden om het boek te lezen! Het vroeg wakker worden lukt me alvast, maar dat deeltje ‘uit bed komen’ is de hel! Vooral wanneer het ‘s ochtends nog donker is. En sporten ‘s ochtends lijkt mij zo’n opgave, ik heb altijd meteen honger 🙂

   • Yvon

    Graag super tof. Ben altijd in voor verbetering.

 4. Kyra Wijnker

  Om de ochtenden om 04:30 uur nog makkelijker te maken (in de winter) hahah

 5. Nina

  Jaa super veel zin om te gaan knallen😍

 6. Cheryl Aarden

  Ik zou graag je boek willen winnen omdat ik mijn vriendin wil verwennen met een keer een lach van mij in de ochtend ! Zal vast meer gewaardeerd worden :’)

 7. Barbara Huizenga

  Leuk! Ik doe heel graag mee!!!

 8. Milou

  Nu de vakantie voorbij is, is het tijd om een goed ritme op te pakken. Ik hoop dat dit boek mij daarbij kan motiveren, want ik kan wel wat hulp gebruiken haha

 9. Valérie halleux

  Ik wil al heel mijn leven energiek uit bed springen, maar lukt me echt niet🙈🙃

 10. Marianne Verkamman

  Superinteressant! Ik ga op doordeweekse dagen om 5.30 uur uit bed, maar ga gelijk met ontbijt en huishoudelijke dingetjes aan de slag. Eerst iets voor jezelf spreekt me erg aan, ga ik dus mee starten!👍