Zo word je productiever in de ochtend

Fit & Training door robin-den-besten

Confession: ik ben geen ochtendmens, ik slaap het liefst uit en word helemaal niet vrolijk van vroeg opstaan. Ook als ik eenmaal uit bed ben, vind ik het moeilijk om echt wakker te worden en mijn hersenen aan het werk te zetten. (Wat meestal resulteert in gapend voor me uit staren.) Omdat ik zo’n klein vermoeden heb dat ik niet de enige ben die graag wat productiever is in de ochtend heb ik 4 tips verzameld om de dag zo goed mogelijk te beginnen.

1. Begin de dag sportief

Ik begrijp het, als je geen zin hebt om vroeg op te staan, heb je waarschijnlijk al helemaal geen zin om te gaan sporten in de ochtend. Toch beloof ik je dat jij je na slechts een korte workout al meteen een stuk energieker voelt. Ook zorgt sporten ervoor dat er meer zuurstof in je hersenen vrijkomt waardoor jij je beter kunt concentreren.

2. Lijstjes maken

Vaak weet je ’s avonds al wel wat je de volgende ochtend wilt gaan doen. Door je doelen voor de volgende dag op te schrijven kun je in de ochtend meteen beginnen aan je lijstje. Zo hoef je niet meer te denken over wat je vandaag wil bereiken. Zo bespaar je tijd en kun je meteen aan de slag.

3. Neem de tijd voor gezond ontbijt

‘Ik heb weinig tijd dus ik ontbijt onderweg wel.' Herkenbaar? Door een ontbijtje klaar te maken en dit in rust op te eten heeft je lichaam even de tijd om lekker wakker te worden. Ook geeft een goed ontbijt je genoeg energie om de eerste paar uren van de ochtend te knallen. Ik begin mijn dag bijna altijd meteen met een kopje thee om vervolgens een lekker ontbijtje in elkaar te flansen, echt een aanrader!

4. Stel die e-mails en social media uit

Ik denk dat dit voor bijna iedereen een gewoonte is, de ochtend lekker beginnen met het checken van je sociale accounts en even snel de eerste mailtjes beantwoorden. Helaas is dit helemaal niet goed voor je productiviteit. Doe het eens andersom: eerst een belangrijke taak en daarna als beloning 10 minuutjes social media bijwerken.

Zo, ik kan mijn ochtend knallend beginnen en ga vol energie aan de slag! Ga jij deze tips ook gebruiken of heb jij als ochtendmens nog die ene gouden tip voor niet-ochtendmensen als ik, laat het me dan zeker weten. En voor nu: kick some ass today!

Ook zo'n last van de donkere dagen? Probeer eens deze tips om niet in een herfstdip verzeild te raken >