Zomerse maaltijdsalade vol proteïnen

Diner door nadine FG

Een salade is altijd een goed idee als je het mij vraagt. Zomers weer leent zich echter net even wat beter voor een frisse en lichte maaltijd. De zomer is misschien even ver te zoeken, maar dat is geen reden om deze salade pas weer op  het weekmenu te zetten als de zon weer gaat schijnen. Een maaltijdsalade die verrassend lekker, fris en vullend is! 

 

In the mix

Het leuke van salade vind ik dat je er eindeloos mee kan variëren. Een goed gevulde salade kan prima dienen als goed vullende hoofdmaaltijd. En het voordeel is dat het niet zwaar op de maag ligt en dus ideaal is om te eten voor een workout. En als je wat over hebt, kan het zo de lunchbox in voor de volgende dag op werk, win-win!

 

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 100 gram spinazie
  • Halve courgette in dunne plakjes
  • 50 gram groene aspergetips
  • 200 gram aardappels met schil in kleine blokjes
  • 10 cherrytomaatjes, gehalveerd
  • Halve mango in kleine blokjes
  • 15 gram pijnboompitten
  • 100 gram hamblokjes
  • 2 biologische eieren
  • 100 gram hüttenkäse
  • Olie om in te bakken

Dressing:

  • 2 el extra vierge olijfolie
  • 2 el witte balsamicoazijn
  • 80 gram hüttenkäse
  • 6 blaadjes munt, fijngehakt
  • Versgemalen zwarte peper
  • Zeezout

 

Bereiding:

  • Doe de aardappelblokjes en de eieren in een pan. Kook de aardappelblokjes in 12 minuten gaar. Haal de eieren er na 6 minuten uit en laat ze schrikken onder koud water.
  • Rooster de pijnboompitten in een droge pan tot deze goudbruin zijn. Bewaar apart.
  • Gril de courgette en de aspergetips in dezelfde pan goudbruin in een klein beetje olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Bewaar apart.
  • Bak nu de hamblokjes tot deze mooi kleuren en krokant zijn.
  • Giet de aardappelblokjes af en spoel kort met koud water. Start nu met het opbouwen van je salade.
  • Begin met de spinazie. Leg deze in een grote schaal. Voeg de aardappelblokjes, cherrytomaatjes, courgette, aspergetips, mango en de hamblokjes toe. Maak af met de geroosterde pijnboompitten, gekookte eieren en hüttenkäse.
  • Maak de dressing door de ingrediënten samen te voegen en even goed te roeren. Schenk de dressing over de salade en serveer!

 

Deze maaltijdsalade doet het perfect als hoofdmaaltijd in de avond of bij een een BBQ of wat dacht je van deze salade als lunch? Vol knapperige groente, het zoute van de ham, het zoete van de mango en het zachte van de kaas. Ben je al onderweg om de ingrediënten te scoren? ;)