Onderzoek bewijst: zware workouts zijn leuker

Fit & Training door michelle-den-elzen

Benijd jij ook altijd die vriendin die zegt dat ze écht geniet van helemaal kapotgaan tijdens dat bootcamp lesje of een HIIT training? Terwijl jij elke week weer de zin moet vinden om jezelf naar buiten te krijgen voor een rondje hardlopen… Het heeft een verklaring!

Recent onderzoek van de McMaster University in Canada toont namelijk aan dat HIIT-training ook daadwerkelijk leuker is dan standaard cardio. Als je nu denkt: eh, wat, zo ongeveer door je benen zakken na je workout is leuk? Jazeker!

Zware workouts zijn leuker

Het zit namelijk zo: wanneer je frequent HIIT-trainingen doet, maak je snel progressie. Het geeft je een ontzettend lekker gevoel om te zien dat je vooruit gaat in je training. Net even wat meer kilo kunnen tillen of het langer volhouden op de crosstrainer: natuurlijk word je daar blij van! Ik heb het zelf ook gemerkt tijdens HIIT-workouts dat het me echt veel voldoening gaf om te zien dat ik vooruit was gegaan.

Yay, HIIT!

De onderzoekers hebben het getest bij 40 proefpersonen. De helft deed drie keer per week normale cardiotraining, de anderen mochten intervaltrainingen met sprinten doen. In de derde week van het zes weken durende programma begonnen de HIIT-personen het enorm naar hun zin te hebben, en dat enthousiasme bleef zelfs groeien in de weken daarna. Het enige moment dat de trainingen niet leuk waren, is wanneer het té zwaar was. Maar ja, dat is dan ook het andere uiteinde. Natuurlijk is het niet leuk om te ‘falen’ omdat iets te moeilijk voor je is.

Dus, heb jij elke keer weer motivatieproblemen om een workout te doen? Probeer dan eens HIIT! Wie weet heb jij ook binnen no time de smaak te pakken.

Wist je al dat HIIT veel meer voordelen heeft? We hebben ze op een rijtje gezet >