10 point checklist om je eigen fit journey te beginnen DEEL 1

Fit & Training door fitgirlcode

Toen ik begon met mijn eigen fit journey moest ik alles zelf uitzoeken. Ik vond het niet erg want ik ben nogal koppig en doe graag alles zelf. Daarnaast kan ik echt genieten van een leuke uitdaging. Ik heb altijd veel gesport maar meer voor m'n eigen plezier en wanneer ik er zin in had. Niet persé om dunner te worden maar fitter, gezonder en sexier haha. Yes, sporten is een confidence booster voor mij geweest en dat kan het ook voor jou zijn! Dus begin vandaag nog, lees snel verder, deel 1 van de 10 point checklist om je eigen fit journey te beginnen. Succes!

1. Stel doelen
Toen ik met mijn eigen fit journey begon moest ik om erachter te komen waarom ik wilde sporten. Punt 1 op onze checklist is het uitzoeken waarom je wilt sporten. Wil je proberen om fitter te worden? Of ben je van plan om wat kilo's te verliezen? Of misschien ben je gewoon op zoek naar een manier om jezelf te verlichten van stress en wil je jezelf een gezondere levensstijl aanmeten?Checklist-300x150

Toen ik begon, sportte ik al voor fun, maar omdat ik geen doelen had gesteld gebeurde er verder niet veel. Ik had wel ideeën over wat ik wilde, maar het was allemaal niet specifiek genoeg, daarom besloot ik om doelen te stellen. Ik wilde een kilo of twee kwijt en beter in vorm zijn. Wanneer je jouw doelen gaat stellen is het belangrijk dat je ze niet te ingewikkeld maakt zodat ze haalbaar blijven.

2. Bepaal hoe je jouw doelen gaat bereiken
Ik ben nogal een druk persoon dus ik moest een sport kiezen die past bij mijn chaotische levensstijl. Vanaf jongst af aan ben ik erg gek op lange afstand skeeleren, zo koos ik uiteindelijk voor hardlopen. Ik dacht daar wel goed in zou zijn. Als je gemotiveerd wilt blijven, is het belangrijk dat je iets kiest wat dicht bij jezelf ligt, kies iets waar je ook plezier aan zult beleven.

Als je problemen hebt met het vinden van een geschikte sport, kun je experimenteren met verschillende sporten. Neem wat proeflessen, doe online onderzoek, bekijk Youtube video's, lees blogs op fitgirlcode.com, met andere woorden; RAAK GEÏNSPIREERD! Zo zul je vinden op welke manier jij met jouw fit journey kunt beginnen!

3. Plan het; breng structuur aan in je leven
Dit hoeft niet een essay te zijn met een tal van regels. Probeer een basic planning te maken waarin je verwerkt hoe en wanneer je gaat sporten. Hoe meer structuur je hebt in je workout schema, hoe makkelijker het wordt om het te handhaven. Als je net als ik bent en zeer onregelmatig werkt, kan het een uitdaging zijn. Gelukkig hou ik van een goede uitdaging en ik hoop jij ook! Zorg ervoor dat je in ieder geval vasthoudt aan de dagen waarop je wilt sporten. No cheating! Tenzij je echt ziek bent natuurlijk.

4. Downloaden van een app
Er zijn tal van goede apps die je kunnen helpen om het starten van je eigen fit journey een stuk makkelijk te maken. Op FITGIRLCODE kun je de 'Top 5 van de meest awesome gezondheid apps' teruglezen (let op, dit artikel is in het engels). Ik ben zelf begonnen met de app Runkeeper vanwege de goede trainingsschema's. Al vrij snel maakte ik mijn eigen trainingsschema's, gebruikte ik de app om mijn workouts bij te houden en mijn vooruitgang te volgen.

5. Koop een outfit
Dit is het meest leuke gedeelte! I love pretty workout clothes! Wanneer je hebt besloten hoe je wilt gaan sporten is het tijd om te winkelen voor een outfit. Ik vind het belangrijk dat wat ik draag er goed uit ziet uit en comfortabel voelt. Helaas kunnen de meeste sportieve outfits een beetje saai zijn. Gelukkig is dit niet altijd zo! Ik kocht mijn sportkleding onder andere via de FITGIRLCODE webshop. Ze hebben super mooie truien, tops en tights met prachtige prints. I love it! Klik hier om te starten met (window) shoppen! Yay!

Dit was deel 1 van de 10 point checklist je eigen fit journey te beginnen. Volgende week zal ik deel 2 van deze checklist met jullie delen. Laten jullie mij weten hoe het jullie beginnende Fit Girls afgaat? Je kunt dit doen door onder het artikel een reactie te plaatsen of door het sturen van een email naar fitgirlsafira@gmail.com :)