3 x sappige recepten met bonen

Food & Recipes door anna FG

Bonen zijn megagezond. 2016 is zelfs uitgeroepen tot het jaar van de boon. I kid you not. Dit is omdat ze naast gezond en lekker ook nog eens duurzaam zijn. Ze passen heel goed in het dieet van een Fit Girl want ze bevatten weinig koolhydraten en veel vezels. Bonen zijn dus healthy, goedkoop en eco-friendly. Eten dus! Om je alvast op weg te helpen, heb ik drie sappige recepten met bonen verzameld. Ik vind bonen superchill, ze zijn goedkoop en makkelijk te bereiden (lees: even afgieten en afspoelen). Een kind kan de was doen!

1. Vegetarische wokschotel met bizar veel groenten

Ook als je niet bepaald een keukenprinses bent, is dit een gerecht wat zelfs jij uit de pan kunt toveren. Het is basically alles bij elkaar flikkeren in een wokpan. Het recept is voor 6 personen, maar als je het met iemand samen maakt (partner of BFFF) kunnen jullie allebei nog twee keer een geprept maaltje meenemen naar de zaak!

tip: De nootachtige smaak van de linzen in dit gerecht gaat supergoed samen met koriander. 

Bekijk hier hoe je het maakt.

recepten met bonen

2. Tuinbonensalade met feta en kiemgroente

Bonensalades zijn heerlijk! Ze zijn zo makkelijk te maken en geven genoeg energie. De combinatie van tuinbonen, feta en mint is zo ONTZETTEND lekker, de kikkererwtenkiemen bevatten extra eiwitten en de bietenkiemen maken je salade smakelijker en helemaal af! Goed als lunchgerecht of als bijgerecht.

recepten met bonen

Bekijk hier hoe je het maakt.

3. Eiwitrijke wrap met tofu en kidneybonen

Leven als een Fit Girl betekent ook dat je veel eiwitten nodig hebt om je spieren te voeden. Toch kan het soms best een hele taak zijn om te zorgen dat je genoeg eiwitten binnen krijgt! Als jij op zoek bent naar een eiwitrijke lunch dan is deze wrap met kidneybonen en tofu de oplossing voor jou.

Bekijk hier hoe je het maakt.

recepten met bonen

Heb jij een awesome combinatie met bonen die je ons niet wilt onthouden? Sharing is caring! :)