3 x super soulfull (en snelle!) herfst-ontbijtjes

Food & Recipes door fannetiek

De laatste tijd ben ik weer helemaal into de ‘ontbijtshake’. Kan door het weer komen (hi fall!) of door het gebrek aan tijd (of een gedegen tijdsplanning vooral).
Ik post ‘m wel eens op mijn Instagram story en krijg iedere keer weer vragen wat ik er nu precies in mik. Dát vertel ik jou graag. En als bonus geef ik je nog twee super soulfull (en snelle!) herfst-ontbijtjes.

Thank me later.

My milkshake..: Super easy breakfast 1: de ontbijtshake

Nodig:
200 ml (plantaardige) melk (of water)
1 kleine banaan (circa 80 g)
2 el Ultra fine oats (circa 30 g)
1 scoop Whey (ik gebruik vaak whey met vanille smaak)
(optioneel: 1 volle hand verse spinazie)
kaneel naar smaak

Blender (ik heb een nieuwe ontdekt: check deze!)

Extra lekker en vullend: 1 el natural pindakaas aan de ingrediënten toevoegen.

Bereiding:
Doe alles in de blender en mix het tot het geheel lekker smooth en drinkbaar is. Easy does it.

1 ontbijtshake bevat (zonder pindakaas) zo’n 383 kcal, waarvan 7,5 g vet, 47 g koolhydraten en 33 g eiwit (en ruim 7 g vezels).

Met een eetlepel pindakaas (15 g) komen er zo’n 92 kcal bij, waarvan 7,4 g vet, 2 g koolhydraten en 4 g eiwit.

Super easy breakfast 2: Overnight chiapudding

Het was even oefenen op de verhoudingen maar het is me gelukt; ik heb een chia pudding toprecept voor je. Je maakt het de avond van te voren en trekt ‘s ochtends de koelkast open. Eventueel wat extra vers fruit als topping of wat kaneel en je hebt een heerlijke overnight chiapudding.

Nodig:
3 el chia seeds
240 ml amandel-, kokos-, of rijstmelk (smaak naar keuze)
zoetstof naar smaak (optioneel)
Blueberries of ander vers fruit als topping naar keuze

Bereiding:
Meng het chiaseed door de melk, voeg eventueel wat zoetstof toe of vanilleextract en laat 5 minuutjes staan. Roer dan nogmaals goed door (repeat eventueel na 5 minuten nog eens) en zet weg in de koelkast. De volgende ochtend is ie helemaal ready (en mooi compact geworden als een echte pudding), strooi wat blueberries on top en there you go :)

1 overnight chiapudding bevat zo’n 223 kcal, waarvan 12 g vet, 18 g koolhydraten en 10 g eiwit (en ruim 16 g vezels).

Super easy breakfast 3: Kwarkcake a la Fit&Fabulous

Dit is er een uit mijn boek Fit&Fabulous en is een overheerlijk (en heel goed prep-baar) ontbijt, of snack voor tussendoor.

Nodig:
250 g magere kwark
250 g (havermout)meel
1 banaan
1 heel ei
1 schep vanille-eiwitpoeder (optioneel)
1 tl bakpoeder
1 flinke snuf zout

1 appel (geschild en in stukjes gesneden)
1 flinke snuf kaneel
1 handje ongezouten noten (optioneel)
PAM spray (of kokosolie)

1 cakeblik
1 vel bakpapier

Bereiding:
Tip: bak deze kwarkcake op zondagmiddag en geniet er de rest van de week van.

Leg de stukjes appel en de nootjes even apart. Mix dan de droge ingrediënten door elkaar. Doe hetzelfde met de natte ingrediënten: mix de kwark, de bananenstukjes en het ei goed door elkaar tot een glad beslagje. Meng dan de natte en droge mixjes door elkaar (het wordt een best ‘taai’ beslag).

Door dit beslag kun je vervolgens de stukjes appel met kaneel en nootjes roeren. Ik weet overigens zeker dat het ook heel lekker is met cranberries, frambozen, blue berries, gedroogd of frozen fruit. You name it, alles kan er in! Als je beslag klaar is, kan het in een ingesprayd (of ingevet) cakeblik.

Mocht je nu geen spray hebben, maar ook geen vet willen gebruiken, giet het beslag dan in een met bakpapier bekleed cakeblik. Heb je het kwarkbrood er zo uit. Deze masterpiece gaat de oven in op 200 graden (voorverwarmen niet nodig) en na zo’n 45 minuten heb je jouw eigen kwarkbrood.

Op alle vragen die gaan over het vervangen dan wel weglaten van bepaalde producten die ik noem:
I don’t know. Try it out en tag me in je creatie :)

1 plak kwarkbrood van 50 gram bevat zo’n 95 kcal, waarvan 15 g koolhydraten, 4 g eiwit en slechts 1,5 g vet.

En there you go: ready for a new week inclusief super lekkere én easy soulfull ontbijttips.

Hey Fall, we welcome you!