4 x pindakaas recepten
Pindakaas is geweldig, toch? Maar we willen ook wel een keer iets anders dan die standaard boterham met pindakaas. Tijd voor wat recepten met ons favoriet als hoofd ingredient. Enjoy!
Chocolade pindakaas proteïnecake
Ingrediënten
- 100 gr speltmeel
- 1 scoop chocolate whey protein
- 100 gr magere kwark
- 1 ei
- 2 el cacao
- 2 el pindakaas
- 2 – 3 el kokosbloesemsuiker
- 3 tl bakpoeder
- 200 ml water
- cacao nibs (optioneel)
- Kleine cakevorm (als je een grote cake wilt maken kun je het recept verdubbelen)
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Meng alle droge ingrediënten door elkaar
- Voeg vervolgens het water, ei, de pindakaas en de kwark toe
- Meng het geheel tot een glad beslag zonder klontjes
- Vet je cakevorm in/bekleed met bakpapier en doe het beslag in de vorm.
- Schuif de cake in de oven voor ongeveer 15 – 20 minuutjes. Check de cake tussendoor even, elke oven is anders!
Pindakaas muffins
Ingrediënten
- 120 gr pindakaas
- 2 tl honing
- 2 rijpe bananen
- 2 eieren
- 250 ml halfvolle melk
- 180 gr havermout
- 70 gr zelfrijzend bakmeel
- 20 gr bakpoeder
- 2 tl kaneel
- snufje zout
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en leg 7 muffinvormpjes op een bakplaat; zet deze even aan de zijkant.
- Meng de pindakaas, honing, bananen, ei en melk in een kom met een garde.
- Meng de overgebleven (droge) ingrediënten in een andere kom.
- Voeg nu de droge ingrediënten toe aan de andere kom. Mix met een staafmixer totdat alles goed gemengd is.
- Verdeel het beslag over de 14 muffinvormpjes (2 eetlepels per vormpje).
- Schuif de bakplaat tot slot voor 20 minuutjes in de oven.
- Laat de muffins afkoelen en zet ze vervolgens in de koelkast of vriezer (als je ze langer wilt bewaren!)
Ontbijt met havermout en pindakaas
Ingrediënten
- 50 gr havervlokken
- 1 banaan (80 gr)
- 15 gr rozijnen
- 1 tl kaneel
- 15 gr pindakaas
- 20 gr gemengde noten
Bereidingswijze
1. Doe de havervlokken met ongeveer 250 tot 280 ml water in een kommetje en zet deze voor 2 minuten in de magnetron.
2. Roer de kaneel erdoor en plaats het weer 2 minuten in de magnetron.
3. Roer de pindakaas door de havermout.
4. Snijd de banaan in plakjes en voeg het samen toe met de rozijnen en noten.
Bron: @storiesbysuus
Pindakaas en cacaonibs dadels
Ingrediënten
- 10 medjool dadels
- 50 gr pindakaas
- 20 gr chocolade
- cacao als topping
Bereidingswijze
- Snijd de dadels aan een lange zijde open en haal de pit eruit.
- Maak de vulling door de pindakaas met de gehakte chocola te mengen.
- Smeer per dadel 1 theelepel van de vulling in de dadel.
- Maak het af met de topping.
Een aantal recepten komen uit onze Guides. In de Guides vind je workout oefeningen, voedingsschema's, recepten, mindfullness oefeningen en nog veel meer! Op 4 februari begint er nieuwe groep meiden met de Guide. Dit is het moment om je voornemens vol te houden. Wil je ook meedoen, maar heb je nog geen Guide? Shop 'm hier! Good luck Girls.
Wat is jouw favoriete pindakaas recept? Of heb jij een geweldig recept die je met ons wil delen? Laat het ons weten! Wij zijn erg benieuwd. Fijne pindakaas dag!