Scampi courgette pasta
Het is alweer juni en dat betekent dat... DE ZOMER BEGINT! Woohoo! Ik denk zomaar dat veel van jullie bezig zijn om een summer-proof, gezond lichaam te krijgen. Ik ga jullie hierbij helpen met deze heerlijke en voedzame spicy zomer pasta. Pasta gemaakt van courgette is mijn favoriet! De smaak is neutraal dus je kan echt variëren met elk pasta gerecht dat je lekker vindt. Een tip om courgette pasta (of elke andere soort groente pasta) te maken: koop een spirelli! Dit transformeert elke groente in spaghetti sliertjes.
Deze heerlijke scampi pasta is perfect voor lange zomer dagen. De kruiden van de cayenne peper, de frisheid van de citroen en de zoete smaak van de scampi... Perfect! Je kan dit gerecht ook maken wanneer je een barbeque hebt. Maak spiesjes van de scampi en serveer de pasta apart. Je kunt het ook koud serveren als een salade. Dus, is er een betere manier om je zomer te starten? Geniet!
Ingrediënten:
- 1 courgette
- 150g scampi's
- 1 knoflook teentje
- 1cm gember
- 1 citroen
- 2 lente uien
- verse peterselie
- 1 theelepel curry
- 1 theelepel cayenne peper
- zout en peper
- kokosolie
Bereidingswijze:
- Snijd de courgette in slierten. Gebruik hiervoor een spirelli of een kaasschaaf.
- Warm wat kokosolie op in een wok. Snijd de knoflook en gember en doe deze in de wok.
- Voeg de scampi's toe kruid het met de curry en cayenne peper. Als je van extra spicy houdt, kun je meer cayenne peper toevoegen. Bak dit ongeveer 3 minuten tot de scampi's gaar zijn.
- Snijd de lente uien en voeg ze aan de wok toe met wat citroen sap. Voeg de courgette slierten toe en bak dit voor ongeveer 1 minuut zodat ze opgewarmd zijn.
- Snijd de peterselie fijn en voeg dit aan de pasta toe. Kruid het met wat zout en peper naar smaak.
Eetsmakelijk! Vind meer van zulke heerlijke recepten op mijn blog, www.inlovewithhealth.nl.