3x heerlijke lunchtips

Lunch door michelle-den-elzen

Laatst maakten we aan jullie bekend dat Becel een hartstikke fijn plantaardig margarineproduct op de markt heeft gebracht: Becel 100% plantaardig. Wij werden er reuze enthousiast van en zijn direct op zoek gegaan naar recepten waarbij het smeerproduct volledig tot zijn recht zou komen.

Het leuke is, je kunt ontzettend goed variëren met de plantaardige spread. Van hartig tot zoet: we hebben voor alle categorieën en smaken een recept bedacht. Scroll snel door naar een eiwitrijke tofu en bonenwrap, een heerlijke pindakaas-bananensandwich en fantastische speltwafels met fruit.

1. Eiwitrijke tofu en bonenwrap

Ingrediënten

  • Volkoren wraps
  • Becel 100% plantaardig
  • Tofu
  • Maïs
  • Kidneybonen
  • Cherrytomaatjes
  • Komijnzaad
  • Optioneel: rucola, kiemgroenten of feta

Bereidingswijze:
Snijd de cherrytomaatjes door de helft. Laat het vocht uit de blikjes maïs en kidneybonen lopen. Snijd dan de tofu in dunne repen, en wikkel ze in papieren doekjes. Plaats er voor ongeveer 10 minuten iets zwaars bovenop – je wilt zoveel mogelijk vocht uit je tofu laten lopen. Snijd de tofu daarna in vierkante blokjes. Verhit 1 eetlepel olie of een vloeibaar margarineproduct in een pan en voeg wat komijnzaad, zout en peper toe. Bak de tofublokjes tot ze lichtbruin zijn en elke kant crunchy is. Besmeer de volkoren wraps met Becel 100% plantaardig. Leg de tofublokjes op de wrap, en verdeel de cherrytomaatjes, maïs en bonen erover. Eventueel kun je hem nog toppen met wat rucola of kiemgroenten, of voor de niet-veganisten met wat feta. Eet smakelijk!

2. Pindakaas-bananensandwich 

Ingrediënten:

  • Volkoren) brood of andere crackers
  • Becel 100% plantaardig
  • Pindakaas (je kunt ook je eigen variant maken met andere nootsoorten!)
  • Banaan
  • Optioneel: kokosrasp

Bereidingswijze:
Besmeer je boterhammen met Becel 100% plantaardig. Smeer er daarna een lekker dikke laag pindakaas of andere notenboter overheen. (Maak bijvoorbeeld eens je eigen notenboter! We hebben 5 recepten voor je op een rijtje gezet.) Snijd de banaan in plakjes en leg deze bovenop de notenboter. Eventueel zou je er nog wat kokosrasp bovenop kunnen doen. Enneh, als je er nog een tweede boterham bovenop ligt, is even een paar minuutjes in het tosti-ijzer ook echt een aanrader!

3. Gezonde speltwafels met fruit

Ingrediënten:

  • 4 el speltmeel
  • 1,5 eetlepel kokosbloesemsuiker
  • 1 tl bakpoeder of baking soda
  • Scheut amandelmelk
  • Snuf kaneel
  • Becel 100% plantaardig
  • 2 eieren (of één geprakte banaan als je vegan wafels maakt)
  • Vers fruit
  • Kokosyoghurt
  • Agave siroop
  • Amandelschaafsel

Bereidingswijze:
Zet je wafelijzer aan. Meng ondertussen alle ingrediënten in een kom tot er een beslag ontstaat. Als je wafelijzer op temperatuur is, vet je deze in met een beetje Becel. Giet je beslag in de vorm, maar pas op! Doe hem niet te vol, want dan loopt alles over zodra je hem dicht doet. Wacht tot je wafels mooi van kleur zijn en helemaal gaar zijn van binnen. Snijd de wafels los van elkaar, besmeer met Becel 100% Plantaardig (wat lekker gaat smelten!) en top ze af met fruit, kokosyoghurt, een beetje agavesiroop en geroosterd amandelschaafsel. Yum!

Zo, we hopen dat je nu vol lekkere lunchinspiratie zit! Welke van deze drie receptjes met Becel 100% plantaardig ga jij als eerste uitproberen? Laat het ons weten in de comments!