3x vegan snacks

Snack door robin-den-besten

In het weekend vind ik het heerlijk om wat tijd vrij te maken en een hele middag in de keuken te staan! Wat dan vaak nog leuker is, is dat wanneer ik snacks maak ik hier de hele week nog profijt van heb! Vandaag deel ik drie heerlijke vegan snacks, die ook nog eens gezond zijn! You get a snack, you get a snack, everyone gets a snack!

vegan snacks

Vegan chocoladekoekjes

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  2. Prak de banaan en hak de pure chocolade in stukjes.
  3. Doe alle ingrediënten in een kom en meng het door elkaar. Maak er vervolgens koekjes van en leg ze op een bakplaat met bakpapier.
  4. Schuif de bakplaat voor 25 minuten in de oven. Draai na de 25 minuten de koekjes om en laat ze dan voor 5 tot 10 minuten in de oven staan.
  5. Voeg nu alles bij elkaar en laat het geheel afkoelen. Je kunt het in een weckpot of een ander luchtdicht doosje bewaren.

Bron foto: @storiesbysuus

Vegan perzik dadeltaart

Ingrediënten

Voor de bodem:

Voor de karamel:

Bereiding

Met deze vegan taart maak jij zeker indruk als je 'm op tafel zet. Zo maak je 'm!

vegan snacks

Springrolls met avocado en mango

Ingrediënten

  • 8 rijstvellen
  • 1 rode paprika
  • 1 avocado
  • 1 mango
  • 40 gr cashewnoten
  • peper en zout

Bereiding

  1. Snijd alle ingrediënten in reepjes en hak de cashewnoten grof.
  2. Week een rijstvel voor 30 seconden in lauw water zodat het zacht wordt.
  3. Leg het vel op een snijplank en vul het door in het midden de reepjes neer te leggen. Voeg zout en peper toe naar smaak en strooi de
    cashewnoten erover heen.
  4. Vouw de buitenzijdes eerst naar binnen en rol hem dan voorzichtig op.

Bron: @storiesbysuus

Zo, nu kunnen we allemaal weer heerlijk genieten van deze heerlijke snacks! Welke ga jij als eerst maken?