5x koekjes zonder schuldgevoel
Laten we eerlijk zijn, zo nu en dan moet een Fit Girl haar lichaam vol stoppen met koekjes. Als Fit Girl wil je eigenlijk zo veel mogelijk koekjes eten, maar dan zonder schuldgevoel. Helaas passen de roze koeken, speculaasjes en wafels niet altijd in onze macro's. Gelukkig zijn wij er om jullie een handje te helpen! Deze vijf gezonde koekjes zijn makkelijk te maken, superlekker en je kunt ze snacken zonder daarna een schuldgevoel te hebben!
Wil je meer eiwitten binnenkrijgen? Voeg dan 1-2 schepjes proteïne poeder toe aan deze recepten. Let er dan wel op dat je mengsel niet te dik is, anders worden je koekjes te droog. Voeg eventueel wat extra water toe. Onze all time favorite proteïne poeders zijn die van FITSHE. Alle producten van FITSHE zijn gemaakt van 100% natuurlijke ingrediënten, bevatten extra magnesium en zijn vegetarisch! Daarnaast hebben ze ook een vegan variant.
Carrotcake koekjes
Ingrediënten
Voor 12 koekjes
- 100 gr havermout
- 50 gr speltmeel
- 30 gr kokosolie
- 60 gr geraspte wortel
- 2 el honing
- 1 ei
- 1 tl bakpoeder
- 1 el kaneel
- Snufje zout
- 20 gr rozijnen
- 40 gr zuivelspread light
- 20 gr geraspte wortel
Bereidingswijze
- Meng de havermout, meel, bakpoeder, zout en kaneel in een kom.
- Hak de geraspte wortel fijn.
- Klop het ei, voeg de honing en zachte kokosolie toe.
- Meng alles door elkaar en voeg de rozijnen toe.
- Laat het deeg voor 30 minuten rusten.
- Verwarm de over op 175 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Verdeel het deeg in 12 bolletjes en druk ze een beetje plat op de bakplaat.
- Zet de koekjes voor 30 minuten in de oven en haal de koekjes eruit als ze knapperig zijn.
- Laat ze afkoelen en top ze af met zuivelspread en geraspte wortel.
Uit de Vegetarische Fitgirlcode Guide
Bron foto: @storiesbysuus
Gezonde Chocolate Chip Cookies
Ingrediënten
Voor 3 koekjes
- 1 banaan
- 60 gr havervlokken
- 25 gr pure chocolade
- 1 tl kaneel
- Snufje zout
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
- Prak de banaan en hak de pure chocolade in stukjes.
- Doe alle ingrediënten in een kom en meng het door elkaar. Maak er vervolgens drie koekjes van en leg ze op een bakplaat met bakpapier.
- Schuif de bakplaat tot slot voor 25 minuten in de oven. Draai na de 25 minuten de koekjes om en laat ze dan nogmaals voor 5 tot 10 minuten in de oven staan.
Gezonde havermout dadel koekjes
Ingrediënten
Voor 6 á 7 koekjes
- 60 gr dadels
- 30 gr kokosrasp
- 30 gr speltmeel
- 30 gr havermout
- 1 tl kaneel
- 40 ml water
- snufje zout
- 9 ml honing
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg deze even aan de zijkant.
- Doe de dadels in een keukenmachine en maal deze tot kleine stukjes. Voeg alle ingrediënten eraan toe.
- Kneed 6 balletjes uit het deeg ter grootte van een walnoot. Leg deze op de bakplaat en druk de balletjes zachtjes plat. Schuif de bakplaat voor 15 minuten in de oven.
- Smullen maar!
Gezonde Brocoli Koekjes
Ingrediënten
Voor 25 koekjes
- 400 gr broccoli
- 50 gr maïs
- 2 eieren
- 2 volkoren boterhammen
- 50 gr geraspte kaas (jong belegen)
- 1 el mosterd
- 3 takjes peterselie
- peper en zout
Bereidingswijze
- Snijd de hele broccoli (ook de stronk) in stukken en kook het in 5 minuten gaar.
- Verwarm de oven op 175 graden Celsius.
- Laat de broccoli afkoelen en zorg dat het zo weinig mogelijk vocht bevat, knijp zo nodig het water eruit door de broccoli in een schone theedoek uit te wringen.
- Droog de uitgelekte maïs ook met een theedoek.
- Rooster ondertussen de boterhammen in een broodrooster goed krokant, kruimel/hak de boterhammen fijn, voeg de rest van de ingrediënten toe en mix tot samenhangend geheel.
- Bekleed een ovenplaat met bakpapier en druk een flinke eetlepel van het beslag er op plat. Ga door tot het beslag op is.
- Bak de koekjes 10 minuten af en draai ze om. Bak ze opnieuw 10 minuten op de andere kant.
Koeken zonder schuldgevoel
Ingrediënten
Voor 4 grote koeken:
- 100 gram havermeel(havermout geblend tot meel)
- 50 gram kokosolie of roomboter
- 50 gram dadels (+\- 2 medjouldadels)
- 1 ei
- 2 tl bakpoeder
- Je kunt eventueel kokosbloesemsuiker toevoegen als je het nog niet zoet genoeg vindt!
- Gedroogde vijgen
- Cashewnoten
- Geraspte kokos
- Kaneel of speculaaskruiden
Bereidingswijze
- Verwarm de hetelucht oven op 170 graden.
- Blend de havervlokken tot meel.
- Doe de gesmolten kokosolie of roomboter samen met het ei en de dadels in de keukenmachine en mix tot een gladde massa.
- Voeg de droge ingrediënten toe: havermeel, bakpoeder, kokosbloesemsuiker en de kruiden.
- Schep het beslag in een kom en voeg de kleine stukjes toe met de gedroogde vruchten en noten erbij, mix even goed door elkaar.
- Maak ongeveer 4 grote koeken van het beslag & druk ze mooi plat (tip: een garneer ring kan hier bij helpen). Uiteraard kan je er ook voor kiezen om kleine koekjes te maken.
- Bak de koekjes naar eigen inzicht af voor ongeveer 15-20 minuten.
- Laat de koeken nadat je ze uit de oven hebt gehaald even afkoelen, daardoor worden ze lekker knapperig van buiten en zacht van binnen ;)!
Yummy! Ze zien er allemaal zo lekker uit! Welke gezonde koekjes gaan jullie als eerst proberen? Laat het weten in de comments!