4 fabels over afvallen

Fit & Training door robin-den-besten

Ben je net zo lekker bezig in je fit journey, komt die ene vriend(in) ineens weer met een raar feitje waardoor je totaal de weg kwijt bent. Er wordt te veel gepraat over afvallen en wat de ‘juiste manier’ is (door personen die geen deskundige zijn). Om het je iets makkelijker te maken zetten we 5 fabels over afvallen op een rij en hopen we ze voor eens en altijd uit de wereld te helpen!

1. Koolhydraten zijn slecht

Ook als je afvalt, kun je gewoon koolhydraten blijven eten. Koolhydraten maken deel uit van een gezond voedingspatroon. Het enige waar je op moet letten is dat je macro’s in balans zijn en je niet te veel van alles eet. Je kunt dus met een gerust hart pasta of brood blijven eten.

Weet je niet hoe dat werkt - macro's tellen? Lees dan onze beginner's guide >

2. Door alleen sporten val je af

Ook dit is helaas niet 100% waar. Wanneer je meer gaat bewegen, verbrand je natuurlijk ook meer calorieën. Maar als je daarbij niet gezond eet, zal er helaas niet zoveel gaan veranderen aan je lichaam. Ze zeggen niet voor niets: abs are made in the kitchen.

3. Je moet weinig eten om af te vallen

Ook dit is (gelukkig!) niet waar! Fit Girls eat! Door een crashdieet te doen val je misschien een korte tijd een paar kilo af, maar op de lange termijn is dit niet de juiste manier. Je kunt tijdens je fit journey gewoon ontbijt, lunch, diner en tussendoortjes eten! Kijk bijvoorbeeld eens naar onze guides, hierin eet je de hele dag door maar verlies je toch geleidelijk aan vet. Superfijn toch!

Psst... Wist je al dat je momenteel 20% korting krijgt op al onze guides? Gebruik de code 'XMAS20' bij het afrekenen >

4. Suikervrije producten zijn automatisch gezond

Het afgelopen jaar was er veel te doen over suiker en het verbannen hiervan. Hierdoor is er veel onduidelijk ontstaan rondom suiker. Wanneer een product geen suiker bevat, hoeft dit niet te betekenen dat het gezond is. Het product kan bijvoorbeeld veel vet of iets ander ongezonds bevatten. Sommige suikers, bijvoorbeeld kokosbloesemsuiker, zorgen er wel voor dat je bloedsuikerspiegel minder snel omhoogschiet. Hierdoor krijg je niet de welbekende sugar rush.

Nu deze fabels zijn ontkracht kun jij weer zonder ruis verder aan je fit journey! Weet jij nog goede feitjes of fabels over afvallen, deel ze dan in de comments!

Ook lezen! Deze fabels over een healthy lifestyle >