4 snacks voor een betere nachtrust

Snack door Chloe

Je herkent het vast wel: vlak voor je naar bed gaat heb je ineens trek in iets lekkers. Maar ja, je wilt ook niet met een volle maag naar bed. Dus wat moet je dan? Wij hebben 4 snacks gevonden die perfect zijn om te eten voor je naar bed gaat. Deze snacks stillen niet alleen je honger, maar zorgen ook nog eens voor een betere nachtrust. 

Griekse yoghurt

Heb je nog trek voor je naar bed gaat? Neem dan een lekker bakje Griekse yoghurt. Dit heeft namelijk talloze eigenschappen die ervoor zorgen dat jij beter slaapt. Zo bevat het veel eiwitten, weinig suiker en veel probiotica. Eiwitten kunnen je ’s nachts helpen te ontspannen. Probiotica zorgen er weer voor dat je slaapkwaliteit verbetert. Ideaal dus!

Zalm

Visliefhebbers opgelet! Zalm eten voor je naar bed gaat is namelijk hartstikke goed voor je nachtrust. Dit komt voornamelijk door de vitamine B6. Dit heeft je lichaam nodig om melatonine en serotine aan te maken. Deze hormonen zorgen ervoor dat je slaperig wordt en bevorderen een goede nachtrust.

Banaan en pindakaas

Naast dat deze combi heerlijk is op bijvoorbeeld een cracker, is het ook nog eens goed voor een heerlijke nacht slaap. In banaan zit veel kalium en magnesium. Dit helpt je spieren te ontspannen. Verder bevatten zowel banaan als pindakaas tryptofaan. Ook deze stof heeft je lichaam nodig voor de aanmaak van serotine en melatonine.

Amandelen

Net als Griekse yoghurt zijn amandelen rijk aan eiwitten. Goed voor je nachtrust, maar ook voor je hongergevoel. Niets vervelender dan niet in slaap kunnen vallen omdat je trek hebt. Ook bevatten amandelen veel magnesium. Dit kan er weer voor zorgen dat je sneller in slaap valt.