Deze ijsjes hebben heel weinig calorieën

Snack door Chloe

Met deze tropische temperaturen is er maar één ding waar we naar verlangen: ijs. Maar ja, als je in shape wilt blijven dan is te veel snacken ook niet goed. Gelukkig hoef je ijs voortaan niet meer te laten staan. Wij hebben namelijk een paar ijsjes verzameld die heel weinig calorieën hebben.

Waterijsjes

De ijsjes met de minste calorieën zijn niet geheel verrassend de waterijsjes. Deze bestaan, jawel, voornamelijk uit water. Hierdoor zijn ze laag in calorieën en dus het perfecte tussendoortje om even af te koelen. Daarbij zijn ze vaak ook een stuk frisser dan sorbet- of roomijs. Wel zo lekker als het bloedheet is toch?

Raketje – 40 Kcal

Dit is waarschijnlijk het meest populaire waterijsje in Nederland. Als kind waren we er al gek op en ook nu is hij nog onweerstaanbaar. En laat dit fijne ijsje dan ook nog eens een verantwoorde keuze zijn. Met maar 40 calorieën per ijsje kan je dit ijsje met een gerust hart eten.

Dubbellikker – 41 Kcal

Nog zijn waterijsje waar we vroeger geen genoeg van konden krijgen. Vooral omdat dit ijsje niet één, maar twee stokjes heeft. Dubbel genieten dus. Hoewel dit altijd voor een hoop geknoei zorgt, hebben ze wel als voordeel dat ze lekker laag zijn in calorieën. 

Perenijsje – 50 Kcal

Dit is een echte guilty pleasure. Een perenijsje na het avondeten op een hete zomeravond kan niemand overslaan. En dat is ook helemaal niet erg. Dit ijsje is namelijk laag in suiker, bevat vitamine C en bestaat voor maar liefst 20% uit pure perenpuree.

Split – 65 Kcal

Deze had je misschien niet zien aankomen, maar ook een splitje is een verantwoorde keuze als het op ijs aankomt. Met maar 65 calorieën is het voor ons een raadsel hoe de makers er voor elkaar krijgen om zo’n heerlijk romige binnenkant te fabriceren.