6 snacks voor hete zomerdagen

Snack door Chloe

Ben jij ook gek op snacken? Tussen het werken door, na het avondeten of tijdens een filmpje. Het kan allemaal. Maar in de zomer is je snack trek misschien wat minder of heb je geen zin in een stuk gesmolten chocola. Gelukkig bestaat er ook genoeg lekkers dat juist op een warme dag heerlijk is om als tussendoortje te nemen. Wij vertellen je welke snacks je het beste kan nemen op een hete zomerdag.

Watermeloen

Bij het idee alleen beginnen we al te watertanden. Het snijden kost even wat moeite, maar dan heb je ook wel de lekkerste zomersnack die je kan krijgen. Sappig, zoet en verfrissend. Een watermeloen heeft alle eigenschappen die je zoekt in een zomersnack.

Waterijs

Oh hier dromen we van wanneer de temperatuur boven de 25 graden uitkomt. Niets zo verkoelend als een lekker waterijsje. Eén van onze favoriete snacks in de zomer. En nog een voordeel: het vult niet. Perfect dus als je zin krijgt in iets lekkers vlak voor het avondeten. 

Olijven

Als er iets is waar we een vakantiegevoel van krijgen dan is het wel een portie goede olijven. Een paar olijven verder en het is net of je in Zuid-Europa zit. Ogen dicht, wijntje erbij en het is net echt.

Smoothie

Deze snack is niet alleen lekker, maar ook nog eens gezond. Laat dat wijntje dus even staan en kies voor een lekkere smoothie. Het voordeel hiervan is dat het nooit gaat vervelen. Je kan namelijk zo veel verschillende variaties maken. Genoeg te kiezen dus.

Aardbeien

Aardbeien hebben niet voor niks de bijnaam zomerkoninkjes. Net als watermeloen is dit zomerse fruit precies wat we nodig hebben op een warme middag. Ze zijn ook heerlijk om in de chocolade te dippen of om als beleg op een cracker te gebruiken.

Dadels met geitenkaas en spek

Heb je net even wat meer tijd en moeite over voor een lekker tussendoortje? Dan zijn dadels met geitenkaas en spek de perfecte zomersnack. De combinatie van zoet en zout met elkaar is zo lekker dat je bijna niet kan stoppen met eten.