Gezonde chocolade fudge met noten

Snack door fitgirlcode

Ben je gek op snickers, noten en chocolade fudge? Maar voel je je soms wat schuldig nadat je er een eet? Met dit gezonde chocolade fugde recept van Elze-Mieke kun jij lekker guilt free snacken. Bonus: je hebt er maar drie ingrediënten voor nodig! 

Ingrediënten (8 stuks)

Bereidingswijze

  1. Rooster de rauwe walnoten kort in een koekenpan tot je een lichtbruine kleur ziet ontstaan op de walnoten. Leg de walnoten op een bord en laat afkoelen.
  2. Verwarm de pindakaas op een zacht vuur in een pannetje met een goede antiaanbaklaag.
  3. Breek de chocolade in stukken en voeg deze bij de pindakaas. Het is belangrijk dat je het mengsel echt langzaam laat smelten op een laag vuur, want als het mengsel eenmaal aanbakt heeft het direct een verbrande smaak en kun je het weggooien.
  4. Als alle chocolade gesmolten is, haal je de pan van het vuur.
  5. Houd 8 walnoten apart, voeg de rest van de walnoten bij het chocolademengsel en meng goed door elkaar.
  6. Giet de massa in de vormpjes.
  7. Top iedere reep met 1 walnoot. Just because it looks fancy! ;)
  8. Laat de fudge minimaal 3 uur opstijven in de koelkast. Ik maak dit soort snacks altijd in de avond, zodat ze goed uitgehard zijn de  volgende dag.

Kijk voor meer overheerlijke recepten op www.elze-mieke.com you won't be disappointed!

gezonde chocolade fugde

 

 

Ben je op zoek naar nog meer food inspiratie? We hebben namelijk heerlijke en gezonde recepten gemaakt voor onze food guides. En het mooie is: we hebben ook al rekening gehouden met de benodigde macro's. En dat 8 en 12 weken lang! We hebben een speciale Fitgirlcode guides pagina gemaakt waar je alles vindt om jouw Fit Journey vandaag nog te starten! Voedingsschema's, full body workouts, berekende macro's en nog veel meer! Neem nu een kijkje!

 

[maxbutton id="58"]