Post workout snack: Chocolade-bessen repen

Snack door fitgirlcode

Afgelopen weekend stond voor mij in het teken van koken. Ik schreef zaterdagochtend eigen receptjes en probeerde deze natuurlijk meteen even uit! Het resultaat? Complete mislukkingen en wonderbaarlijke beauty's. De mislukkingen bestonden uit ingezakte muffins en smaakloze koekjes. Althans dat is mijn mening, want de prullenbak vond ze erg lekker! Maar behalve deze mislukkingen zijn er ook beauty's geboren. Ik presenteer u... mijn chocolade-bessen repen!

Deze repen zijn niet alleen prachtig om te zien, maar ook enorm voedzaam! Ze namelijk geen toegevoegde suikers! Klinkt als....? Juist, een ideale post workout snack! Daarom testte ik ze afgelopen zondagochtend na een sessie in het krachthonk. Of het lekker was? JAZEKER! Of het me energie gaf? Nou en of! Op zich ook niet heel raar, want tijdens het sporten verbruikt je lichaam de opgeslagen glycogeen (koolhydraten) in je spiercellen voor energie. Na een training zijn je glycogeen reserves in de spiercellen hierdoor (voor een gedeelte) gebruikt. Het is belangrijk om deze reserves snel weer aan te vullen voor het herstel van je spieren. Deze repen zijn daar dus ideaal voor en daarbij zijn ze zoals eerder gezegd ook nog eens mega lekker. Heb ik je al nieuwsgierig gemaakt naar het recept? :-)

Ingrediënten (10 repen)

Onderste laag:

Bovenste laag:

Chocolade-bessen beauty's

 

Bereidingswijze

  1. Leg een velletje bakpapier in een vierkant schaaltje of bakblik.
  2. Stop voor de onderste laag alle ingrediënten, behalve de noten, in een blender. Vergeet niet om de dadels te ontpitten als dat nog moet gebeuren! Voeg als het mengsel te droog is nog wat extra melk toe.
  3. Hak de noten fijn en roer deze met een lepel of met je handen door de andere ingrediënten heen, hierdoor blijven de stukjes noot heel.
  4. Schep het mengsel in het schaaltje/bakblik en duw het goed met de achterkant van een lepel aan zodat je een mooie gladde bovenkant krijgt. Zet het schaaltje/bakblik dan in de vriezer tot je klaar bent met de bovenste laag!
  5. Doe voor de onderste laag de kokosolie in een klein bakje en zet deze voor 30 seconden in de magnetron. Blend dan alle ingrediënten (dus ook de kokosolie), behalve de noten, in een blender.
  6. Hak de noten fijn en voeg deze, net zoals bij de eerste laag, toe met een lepel of met je handen.
  7. Haal het schaaltje/bakblik uit de vriezer en voeg de tweede laag toe. Maak ook deze met de achterkant van een lepel mooi glad aan de bovenkant.
  8. Zet het schaaltje/bakblik weer terug in de vriezer en wacht minimaal twee uur tot de repen hard zijn geworden!
  9. Haal het schaaltje/bakblik tot slot uit de vriezer en snijd er met een scherp mes repen uit in de gewenste grootte.

In de twee uur dat de repen hard moeten worden, kan je mooi even naar de sportschool voor een krachtige workout. Ik weet zeker dat je zult knallen met deze post workout snack in het vooruitzicht! Voor nu: succes met sporten & voor straks: geniet van je homemade chocolade-bessen repen! P.S: Vergeet niet om er ook nog één voor morgen te bewaren voor na je workout! ;-)

Wil je meer inspiratie voor lekkere maaltijden en snacks? Neem dan een kijkje op mijn Instagram account!