Recept: zoete aardappelcake met haver
Het is alweer mei! Tijd voor een zomers recept met een zoete touch. Door de groente - zoete aardappel, want ja dat is zeker een groente! - in combinatie met haver is deze cake zoet, maar toch supergezond!
Recept: zoete aardappelcake met haver
Ingrediënten:
- 200g zoete aardappel
- 1 banaan
- 75 ml amandelmelk (je kunt ook water gebruiken, maar dan wordt de cake iets minder romig en heeft hij een iets andere smaak)
- 140g havermeel
- 1 el (kokos)olie
- 2 eiwitten
- 1 ei
- 1 tl bakpoeder
- 1 tl kaneel
- Handje zonnebloempitten of pompoenpitten
Bereidingswijze:
- Schil, snijd en kook de zoete aardappel gaar.
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Laat ze zoete aardappel afkoelen en doe ondertussen het havermeel, het bakpoeder, de amandelmelk, de banaan, de kokosolie en de eieren in een bak en mix dit goed door elkaar.
- Voeg daarna de zoete aardappel en het kaneel toe en mix dit tot een glad geheel.
- Vet een cakevorm in en giet het beslag erin.
- Garneer met zonnebloempitten.
- Zet de cake voor 60 minuten in de oven. Houd de cake in de gaten en zet eventueel de oven iets lager als hij erg hard gaat.
Tip: lekker met honing of notenpasta!
Liefs,
Maartje
Meer van mij zien? Lees dan al mijn artikelen of volg me op Facebook of Instagram via @gezondereceptjes.